• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Balıkesir'de özel hastanelere eş zamanlı operasyon

Balıkesir'de özel hastanelere eş zamanlı operasyon
Balıkesir il merkezinde faaliyet gösteren 3 özel hastaneye eş zamanlı operasyon düzenledi. Hastanelerde tüm gün yapılan aramaların sonucunda binlerce adet evrak ve dokümana el konulurken, 1 doktor ve 2 kadın personel gözaltına alındı.

Balıkesir il merkezinde faaliyet gösteren 3 özel hastaneye eş zamanlı operasyon düzenledi. Hastanelerde tüm gün yapılan aramaların sonucunda binlerce adet evrak ve dokümana el konulurken, 1 doktor ve 2 kadın personel gözaltına alındı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbarı değerlendiren KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü timleri, il merkezinde faaliyet gösteren 3 özel hastaneyle ilgili planlı çalışma başlattı. Hastanelerde "kalp damar cerrahisi, göz, kulak burun boğaz, kardiyoloji ve kadın doğum branşlarında usulsüzlük yapıldığı, evraklarda sahtecilik suçu işlendiği, yapılmamış ameliyatların yapılmış gibi gösterildiği, normal doğumların sezaryen ameliyatı ile yapıldığı gösterilerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nun milyonlarca
lira dolandırıldığı ve haksız kazanç sağlandığı" ileri sürüldü. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli şekilde yürütülen soruşturmada, sabah erken saatlerden itibaren Paşaalanı Mahallesi, Milli Kuvvetler Caddesi ve İzmir yolu üzerindeki özel hastanelere aynı anda operasyon düzenlendi. Balıkesir Sulh Hukuk Mahkemesi'nden alınan arama izni ile yapılan aramalar gün boyu devam etti. Aramalarda binlerce adet evraka ve dokümana ele konuldu.

SON 2 YILIN TÜM İŞLEMLERİ MERCEK ALTINDA
İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma tarafından özel hastanelere yönelik gerçekleştirilen ve sağlıkla ilgili son yılların en kapsamlı soruşturması olduğu belirtilen operasyonda, hastanelerin her üçünde de başlangıç olarak son 2 yıldır yapılan sağlık muayeneleri ile ameliyat ve benzeri tüm işlemler inceleme altına alındı. Aramalar sırasında el konulan binlerce evrak kolilere doldurulup jandarma araçlarına taşındı.

GÖZALTILAR ARTABİLİR
Jandarmanın özellikle hafta sonunu seçtiği operasyonlarda özel hastanelerden birinin yönetim kurulu başkanı olan Doktor İ.E. (42), Susurluk ilçesindeki muayenehanesinde gözaltına alındı. Muayenehanedeki çok sayıda evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu. Doktorun Susurluk'taki özel muayenehanesinde çalışan H.A. (38) isimli personeli ile yönetim kurulu başkanı olduğu hastanede sekretaryasını yürüten E.Ü.U. (30) isimli kadın personelleri de gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki merkez
karakoluna götürülen doktor ve bayan personellerin sorgusu sürüyor. Genişletilerek süren soruşturmada gözaltıların artabileceği kaydedildi.

YILMAZ UZUN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim