• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Bangladeş'ten 'ucuz ilaç' teklifi

Bangladeş'ten 'ucuz ilaç' teklifi
Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ilaç sanayiinde çok güçlü olduklarını ve Avrupa-Kuzey Amerika ülkelerine ihracat yaptıklarını söyledi. Şeyh Hasina, "Serbest ...

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ilaç sanayiinde çok güçlü olduklarını ve Avrupa-Kuzey Amerika ülkelerine ihracat yaptıklarını söyledi. Şeyh Hasina, "Serbest ticaret anlaşmasıyla Türk halkına da çok uygun fiyatlarla ilaç getirebilirsiniz." dedi.

Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç ihracatı yapan Bangladeş, Türkiye'ye ucuz ilaç teklifinde bulundu. Türkiye'yi ziyaret eden Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Türkiye'nin ülkelerindeki güçlü ilaç endüstrisinden faydalanmasını istediklerini belirterek, "Uygun fiyatlarla ilaç ithalatı yapabilirsiniz." dedi. Konuk Başbakan ve beraberindeki heyet, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'un (TUSKON) düzenlediği çalışma kahvaltısında işadamlarıyla buluştu. Ankara'daki Sheraton Otel'de düzenlenen kahvaltıda konuşan Şeyh Hasina, ilaç sanayii üzerinde durarak, "İlaç endüstrisinde çok güçlüyüz. İlaç üretimimiz kendi ihtiyacımızın üzerinde, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç ihracatı yapıyoruz. Gelin, ilaç endüstrimizden istifade edin. Serbest Ticaret Anlaşması'yla birlikte, Türk halkına çok daha uygun fiyatlarla ilaç getirebilirsiniz." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin düşüklüğüne dikkat çeken Şeyh Hasina, şunları aktardı: "Yaptığımız resmi temaslarda ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini 2015 yılına kadar 3 milyar dolara çıkaralım dedik. Bu hedefe yürürken 7 iş federasyonu, 40 bin işadamı ile 120 bin işyerini temsil eden Türkiye'nin en önemli iş örgütlerinden TUSKON'un büyük destek olacağını düşünüyoruz." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen görüşmelerde serbest ticaret anlaşması yapmaları gerektiğini de konuştuklarını dile getiren Şeyh Hasina, "Kısa süre içinde serbest ticaret anlaşması yapalım. Böylece Bangladeş'e yatırım imkânları da artacaktır. Türk işadamları ülkemizde önemli fırsatlar kazanacaklar. Bangladeş'in Türkiye'ye çok sınırlı bir ihracatı bulunuyor, hazır giyim gibi... Ancak ülkemizin ürün çeşitliliğinde deri, dondurulmuş gıda ve el işleri de önemli yer tutmaktadır. Bu ürünleri hayli uygun fiyatlara elde edebilirsiniz." şeklinde konuştu. Başkent Dakka'dan İstanbul'a direkt uçuşlar olduğunu hatırlatan konuk Başbakan, İstanbul'dan ise ticarette önemli bir liman şehri olan Staran'a direkt uçuşlar olacağını söyledi. Ülkesinin doğrudan yatırıma uygun olduğunu ifade eden Şeyh Hasina, "Coğrafi konumumuzu öne çıkararak ülkemizi Güney Asya'nın ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz. Kara, demir, deniz ve hava yollarımızı geliştiriyoruz. 2 milyar insanın buluşacağı bir pazar haline geleceğiz. Gelin, ülkemiz doğrudan yatırıma ne kadar uygun görün." dedi. Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Abdülkadir Azad da AB ülkelerine ve ABD'ye gümrüksüz satış yaptıklarını vurguladı ve Türk işadamlarını yatırıma davet etti.

TUSKON'dan Bangladeş'te yatırım sözü

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, "Bu ilişkileri daha ileri götürmeye, yükseltmeye kararlıyız. Burada Sayın Başbakan'a bir söz veriyorum; bu yıl içinde çok güçlü bir Türk işadamları delegasyonu ile başkentiniz Dakka'ya geleceğiz. İşadamlarımız oradaki potansiyeli kendi gözleri ile görecekler ve Bangladeş'e yatırım yapacaklar." dedi. Bu sözlerin ardından Başbakan Şeyh Hasina ve beraberinde heyet Meral'i uzun uzun alkışladı. Meral, "Bangladeş, geleceği parlak bir ülkedir. 895 milyon dolarlık ticaret hacmimizi daha ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Bu salonda Taha Group Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık bulunuyor. Bangladeş'teki fabrikalarında 4 bin Bangladeşli çalışıyor. Bu işadamlarımızın sayısını artırmak istiyoruz." dedi.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim