• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başasistanlık atama sınavı başvuru kesinleştirme süresi uzatıldı

Başasistanlık atama sınavı başvuru kesinleştirme süresi uzatıldı
Sağlık Bakanlığı'nca Başasistanlık atama sınavı başvuru kesinleştirme süresi uzatıldığı duyurulmuştur.

Sağlık Bakanlığı'nca Başasistanlık atama sınavı başvuru kesinleştirme süresi uzatıldığı duyurulmuştur;

 

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Başasistanlık yazılı bilim sınavı başvuru kesinleştirme bedeli olan 50-TL’nin yatırılarak, başvuru kesinleştirme işlemi 22.10.2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Tekrar uzatma mümkün olamayacağından başvurunuzu kesinleştirmeyi unutmamanız önemle rica olunur.

Sınav Giriş Belgesini sistemden alma işlemi 23.10.2012 tarihinden, 31.10.2012 tarihinde ertelenmiştir.


Sınav Süreci ve Adayların Yapacağı İşlemler:
                (Lütfen ilan metnini sonuna kadar dikkatlice okuyunuz!..)

 

A-Sınav Bilgileri

1-      Sınav Tarihi, Günü ve Saati           : 04.11.2012 Pazar günü saat 10.00

2-      Sınavda Sorulacak Soru Sayısı    : Yapılacak bilim sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli (5 seçenekli) testlerden oluşan A ve B kitapçığı kullanılacaktır.

3-      Sınav Süresi                                  : 110 dakika.

4-      Sorulacak Soru ve Cevapları       : Bilim sınavında sorulacak soru ve cevap anahtarı 06.11.2012 günü www.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

5-      Sınav Sonuçlarının Duyurulması   : Bilim sınavı sonuçları 26.11.2012 günü www.saglik.gov.tr, www.meb.gov.tr adreslerinde duyurulacaktır.

6-      Sınavın Yapılacağı İl                     : Bilim sınavı Ankara’da yapılacak olup sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

B-Sınav Ücreti ve Yazılı Bilim Sınavı Başvurusu

7-      Sınav Ücreti: Bilim sınavına katılma ücreti 50 TL olup başvurusu uygun görülen adaylar tarafından 10-18 Ekim 2012 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin TC. Ziraat Bankası Ankara Beşevler, Türkiye Vakıflar Bankası Merkez veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden birine “KURUMSAL TAHSİLAT PROGRAMI” aracılığıyla yatırılacaktır.

8-      Bilim Sınavı Başvurusunun Kesinleştirilmesi: Bilim sınavına katılması uygun görülen ve Bakanlığımız internet sitesinde yayınlanmış kesin başvuru sonuçları listesinde başvurusu uygun görüldüğü belirtilen adaylar www.meb.gov.tr internet sayfasından başvuru kesinleştirme bilgilerine ilişkin adımları takip ederek başvuru kaydını kesinleştirmesi gerekmektedir.

9-      Sınav Başvurusu Nasıl Kesinleştirilecektir: 7. maddede belirtilen banka şubelerine  sınav ücreti yatırıldıktan sonra www.meb.gov.tr adresindeki sınav başvurusuna ilişkin sayfa kullanılarak istenilen bilgiler sayfaya işlenecek ve kaydet butonu tıklandıktan sonra yazdır butonu kullanılarak başvuru çıktısı alınacaktır. Bu işlemi yapmamış aday sınav ücretini yatırmış olsa dahi sınav başvurusunu kesinleştirmemiş olacağından sınava giremeyecektir.

10-  Sınav Başvuru Kesinleştirme Kontrolü: Sınav başvurusunu kesinleştirme işlemini yaparak 9. maddedeki adımlar sonrasında çıktı almış olan adaylar bir gün sonra www.meb.gov.tr adresindeki ilgili başvuru alanını bir kez daha ziyaret ederek bilgilerinin sistemde yer alıp almadığını kontrol etmesi gerekmektedir. Bilgileri sistemde görülmeyen aday, başvurusunu kesinleştirme işlemini tam olarak yapamamış olacağından yukarıda sayılan adımları takip ederek başvuru kesinleştirme işlemini yeniden yapması gerekmektedir.

11-  Özürlü Olan Adaylar: Herhangi bir özrü bulunan adaylar elektronik ortamda sınav başvurusunu kesinleştirirken özür durumu ve almak istediği hizmet ile ilgili uygun olan kutucukları işaretleyeceklerdir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuru yapan aday sorumlu olacaktır.

C-Sınav Giriş Belgesi Onaylanması

12-  Sınav Giriş Belgesi: Sınav başvurusunu kesinleştirmiş olan adaylar 23.10.2012 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgelerini alacaklardır.

13-  Sınav Giriş Belgelerinin Onaylanması: www.meb.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgesini alan başvuru sahibi son 6 ay içerisinde çekilmiş bir resmini sınav giriş belgesine yapıştıracaktır. Bu işlemden sonra sınav giriş belgesini görev yaptığı kurum amirine onaylatacaktır. Herhangi bir nedenle aktif görev yapmayan başvuru sahipleri ise sınav giriş belgelerini bulundukları il sağlık müdürlüğüne onaylatacaklardır.

14-  Sınav giriş belgelerinin onaylatılmasında başhekim-dekan-sağlık müdürlüğü yetkilisinin adı, soyadı, unvanı, onay tarihi ve mühür bilgileri açık, okunur şekilde olmasına özen gösterilecektir.

15-  Sınav başvuru belgesi, resimsiz ve tasdiksiz olan adaylar sınava alınmayacaklardır.

D-Sınav İtirazları

16-  Sınav Sorularına İtirazlar: Adaylar sınav sorularına itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.saglik.gov.tr internet adresinden yayınlanmasından itibaren (06.11.2012) en geç 5 iş günü içerisinde Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapabileceklerdir.

17-  Sınav Sonucuna İtirazlar: Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr ve www.saglik.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmasından itibaren (26.11.2012) 10 gün içerisinde Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapabileceklerdir.

18-  İtirazların Yapılması: Adaylar itiraz başvurularını, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin TC. Ziraat Bankası Ankara Beşevler, Türkiye Vakıflar Bankası Merkez veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden birine “kurumsal tahsilat programı” aracılığıyla 10 TL (10 TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

19-  İtirazların Değerlendirilmesi: Süresi geçtikten sonra yapılacak itirazlar ile adayın TC kimlik numarası, imza ve itiraz bedelinin yatırıldığına dair dekont olmayan dilekçeler ve faks ile yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir.

E-Sözlü Bilim Sınavı

20-  Sözlü Bilim Sınavına Katılacaklar: Sözlü bilim sınavına,yazılı bilim sınavından 60 ve üzeri puan alacak adaylar katılacaklardır. Sözlü sınav tarihi, yazılı bilim sınavının bütün aşamaları ile birlikte sonuçlandırılması sonrasında Bakanlık internet sayfasından adaylara ayrıca duyurulacaktır. 

- Genel Müdürlüğümüze sunmuş olduğu başvuru belgelerinde veya daha sonra tespit edilecek herhangi bir eksiklik ya da mevcut atama şartlarını taşımadığı tespit edilecek olanlar bilim sınavında başarılı olsalar dahi sözlü sınava alınmayacaklardır.

- Sözlü sınav tarihine kadar geçerli yabancı dil belgesini Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne sunmaları koşulu ile başvuru yapan adaylardan,

  • Yabancı dil belgeleri olmayan,
  • Sundukları yabancı dil belgesi Yönetmelikteki 5 yıl şartını sağlamayan,
  • Sundukları yabancı dil belgesi Yönetmelikteki 60 puan barajını sağlamayan,

Adayların yazılı bilim sınavına girmelerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.  

Başasistanlık Atama Sınavı Başvurunuzun Kesin Sonucu İçin Tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim