• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı adayı oldu!

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı adayı oldu!
Bazı bakanlar ve AK Parti yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı'nın ardından, çıkışta gazetecilere konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Bozdağ, "Milletin içinden olan hayatı boyunca milletiyle birlikte yürümüş, milletine hizmet etmiş bir kişiyi, milletin her seçimde takdirini kazanmış büyük bir siyaset ve devlet adamını AK Parti olarak milletimizle yaptığımız istişare sonucu halkın ilk defa seçeceği cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. milletin adayını milletin huzuruna getirdik" dedi.

Türkiye'nin ilk defa sandıktan kendi cumhurbaşkanını seçeceğini ifade eden Bozdağ, seçimin ve Başbakan Erdoğan'ın adaylığının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kimin başbakan olacağı sorusu üzerine Bozdağ, bundan sonra gündemin cumhurbaşkanlığı olduğunu, bunun konuşulması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, "Milletin içinden bir aday, milletin hizmetinde olan bir aday, bütün hayatıyla milletin önünde olan bir kişilik Sayın Başbakanımız. Yaptıkları ortada, milleti için ülkesi için. Eminim ki, Türk milletinin, yaptıklarıyla ve bundan sonra yapacaklarını da hesaba katarak Sayın Başbakanımızı halkın ilk seçeceği cumhurbaşkanlığı makamına layık göreceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

-"İster istemez bir burukluk oldu"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Başbakan Erdoğan'ın adaylığının beklendiğini belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

İster istemez bir burukluk yaşadıklarını dile getiren Çelik, "Çok uzun zamandır kendisiyle siyaset yapmanın getirmiş olduğu bir birliktelik vardı, şimdi sanki ortadan kalkıyor gibi bir boşluk oldu ama her zaman olduğu gibi o toparlayıcı cümlelerle kucaklayıcı cümlelerle nasıl milletimizin bağrında, gönlünde taht kurduysa yol arkadaşlarıyla ilgili de son derece güzel birliktelik cümleleriyle adaylığını açıklamış oldu" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın adaylığının çok isabetli bir karar olduğuna inandığını belirten Çelik, "Çocukluğundan, gençliğinden beri siyasetin içinde olan birisinin, her seçimde başarı üstüne başarı katarak siyasette yol alan bir genel başkanın, cumhurbaşkanlığı koltuğuna halk tarfından oturtulması çok anlamlı olacak. O inanç içerisindeyim. Hizmet akışının daha da seri, daha da hızlı olacağı inancı içerisindeyim. Hayırlı olsun. Milletimiz bu istikamette bir değerlendirme yapacak ve ilk turda Sayın Genel Başkanımızı, bugün itibariyle Başbakanımızı o koltuğa oturtacak" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'dan sonra kimin başbakan olacağı sorusuna karşılık Çelik, bu konunun sorun olmayacağını Başbakan Erdoğan'ın da ifade ettiğini aktardı.

Çelik, "AK Parti dışarıdan nasıl tanımlanır ayrı konu ama AK Parti'liler olarak takım oyuncusuyuz, takımın çeşitli unsurlarını oluşturuyoruz. Bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz ve yapılacak çalışmalarda belirlenecek başbakan adayı kimse hepimizin onun etrafında kenetleneceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.

-"Şu anda Başbakanımız var"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Başbakan Erdoğan'ın adaylığının hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'nin geleceğinin sorulması üzerine ise Müezzinoğlu, "Önemli olan milletin geleceği. Milletin geleceğini güçlü şekilde bu günlere son 12 yıldır taşıyan AK Parti, bugünden sonra çok daha güçlü şekilde taşıyacaktır. AK Parti'nin geleceği 10 Ağustos'tan sonra çok daha güçlü olacaktır" dedi.

Kimin başbakan olacağı sorusuna ise Müezzinoğlu, "Şu anda Başbakanımız var. O gün gelince bakarız" karşılığını verdi.

-"Türkiye için yeni bir dönem başladı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Başbakan Erdoğan'ın adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan'ın yüksek motivasyon içeren, duygu yüklü bir konuşma yaptığını belirten Kurtulmuş, zaman zaman kendilerini zor tuttuklarını söyledi.

"Birinci turda Allah nasip ederse milletimizin teveccühüyle Türkiyce Cumhuriyeti devletinin doğrudan doğruya halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağına yürekten hepimiz inanıyoruz" diyen Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte Türkiye için yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk oyuyla seçilmesinin devrim niteliğinde bir adım olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İnsanlar olayların içerisinde yaşarken çok fazla anlayamıyorlar ama 2014 yılının cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye siyasi tarihi için bir dönüm noktasını oluşturacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. İnşallah Türkiye daha sağlam bir demokrasiye doğru geçecek. Başbakanıyla cumhurbaşkanıyla bütün devlet kadrolarıyla Sayın Başbakanımızın liderliğinde Türkiye çok daha aktif bir siyasi atmosferin içine girecek" dedi.

Zaman zaman "Erdoğan'sız AK Parti olur mu" şeklinde sorularla karşılaştıklarını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Erdoğan'sız bir AK Parti olmaz. Sayın Başbakanımız 30 Mart seçimlerinde AK Parti'yi yeni bir seviyeye doğru çıkarmıştır. O da şudur, AK Parti 30 Mart'a kadar partilerden bir partiydi ama 30 Mart'ta AK Parti gerçekten Türkiye için kalıcı bir siyasi hareket haline gelmiştir. Bu siyasi hareketin de tartışmasız lideri Sayın Başbakanımızdır. Konumu ne olursa olsun, ister orada ister başka bir tarafta, ne olursa olsun Başbakanımızın bu siyasi liderlik konumunun değişmeyeceğini başından beri söylüyoruz. Dolayısıyla AK Parti ve bu siyasi hareket için değişen bir şey olmadı, sadece yeni bir safhaya geçiyoruz. Bu yeni safhada Sayın Başbakanımız ülkenin lideri olarak sadece AK Parti'ye oy verenlerin değil vermeyenlerin de lideri olarak, yeni Türkiye'nin lideri olarak AK Parti'nin öncülüğündeki bu siyasi davayı daha ileriye götürecektir. Ben birinci turda, ikinci tura kalmadan milletimizin büyük bir coşkuyla ve büyük bir oyla Sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanlığı makamına çıkaracağına inanıyorum. Şimdiden tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

"Liderlik konusunda sizin de isminiz geçiyor" denilmesi üzerine Kurtulmuş, "Onu bu aşamada konuşmayız, başından itibaren söylüyoruz. AK Parti'nin ne olacağı konusunu tartışmayacağız. Önümüzdeki mesele 10 Ağustos seçimleridir. İnşallah birinci turda bitecek ama cumhurbaşkanlığı devri 28 Ağustos'ta, 28 Ağustos'a kadar hukuken de Sayın Başbakanımız hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı hem de AK Parti'nin Genel Başkanıdır. Ondan sonra kendi süreçleri içerisinde istişareler yapılır, AK Parti yoluna devam eder. Sonunda Allah'ın takdiri ve milletin dediği olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim