• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan hastaneye el attı

Başbakan hastaneye el attı
Aydın’da yaşanan sel felaketinin ardından 10 gündür hizmet veremeyen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Başbakan Recep Tayip Erdoğan el attı.

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla dün Aydın’a yeni ekipler geldiği öğrenilirken, hastanenin sular altında kalmasının sorumlularını mahkemelerin belirleyeceği bildirildi.

Aydın’da geçtiğimiz hafta şiddetli yağmur sonrasında yaşanan selden büyük hasar gören ve devre dışı kalan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yeniden hizmete girmesi için devreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel girdi. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öğüş ve Ali Gültekin Kılınç tarafından her türlü gelişmenin haberdar edildiği Başbakan Erdoğan’ın dün Aydın’a yeni bir ekip göndererek aynı felaketin bir daha yaşanmaması için ve hastanenin bir an önce yeniden faaliyete geçmesi için çalışma yaptıkları öğrenildi. Sağlık Bakanlığına bağlı ekiplerin hastanede yaptıkları çalışmaları raporlar halinde bakana Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sunacakları kaydedilirken, bir yandan da hastanenin sular altında kalmasındaki etkenlerin belirlenmesi için sigorta şirketinin ekspertiz raporlarının ardından mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

‘BAŞBAKAN ÖZEL TALİMAT İLE HEYET GÖNDERDİ’

Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Aydın Valisi Kerem ve AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, TOKİ’nin gereğini yapacağını söyledi. Vali Al, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla gelen heyetin incelemelere başladığını söylerken, Öyüş ise, “Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin durumu ile ilgili olarak bende yakından ilgilendim. Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’e ilettik. Hastanenin bir an önce hizmete açılması için Başbakan özel bir talimat ile Aydın’da heyet gönderdi. TOKİ’nin de yaptığı bir hastane olduğu için TOKİ’nin de devreye girmesini arzu ettik. Bütün zarar firma tarafından karşılanır mı bilemiyorum. Orada teknik bir çalışma yapılıyor. Ekspertiz raporları alınıyor. Sebepler sonuçlar araştırılıyor. Yükümlülükler daha sonra raporlar doğrultusunda ortaya çıkacak. Ne kadarı yapım hatasıdır, ne kadarı afetten kaynaklanıyor bunları hep raporlar açıklanınca öğreneceğiz” dedi.

‘ZARAR SORUMLULARDAN TAHSİL EDİLECEK’

Hastane konusunda Ankara’da sıkı bir çalışma içerisine giren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise her gün TOKİ Başkanı ve Sağlık Bakanlığı müsteşarlarıyla hastane konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek, konuyu ciddiyetle takip ettiklerini söyledi. hastanenin TOKİ tarafından özel bir firmaya yaptırıldığını hatırlatan Mehmet Erdem, “Bir yılını dolduran hastane daha Sağlık Bakanlığına devri yapılmadı. Şuanda geçici kabulü yapılmış durumda. Hastanede Sağlık Bakanlığı, TOKİ ve sigorta şirketi elemanları tarafından çeşitli incelemeler yapılıyor ve raporlar hazırlanıyor. Bu raporlar mahkemeye sunularak sel felaketinin yaşanmasında sorumluluğu olanlar belirlenecek. Zararda mahkeme sonucuna göre sorumlulardan tahsil edilecek. Mahkeme aşaması tamamlanıncaya kadar hastanedeki tadilat Sağlık Bankalığı acil durum bütçesinden karşılanacak. İnşallah hastanemiz tam anlamıyla bu hafta içerisinde yada en geç önümüzdeki hafta yeniden faaliyete geçecek” şeklinde konuştu.

 

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

BAŞBAKAN HASTANEYE EL ATTI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim