• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan'a ölümcül ihbar

Başbakan'a ölümcül ihbar
Engelli Aileleri Derneği ve bir hemşire Başbakan'dan yardım istedi: Bakımevlerinde verilen ilaçlar yüzünden hastalar ölüyor, acil müdahale edin. Bakanlık olaya el koydu.

Engelli bakım evleriyle ilgili şok iddia... İzmir Torbalı Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Şehmus Gümüştaş, 3 Şubat'ta Başbakanlığa gönderdiği mektupta, 2006'dan bu yana bazı özel bakım evlerinde yanlış ilaç verildiği için birçok engellinin öldüğünü iddia etti. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gönderilen ihbar mektubunda Gümüştaş, olayı Sağlık Bakanlığı'nın incelemesini talep etti. "Ölen engellilerin raporlarıyla ilaç reçetelerini karşılaştırırsanız bu vahim olay gün yüzüne kendiliğinden çıkmış olur" diyen dernek başkanı Gümüştaş, skandalda bakımevlerinin eczanelerle birlikte çalışarak devleti milyonlarca lira dolandırdığını da öne sürdü.

HEMŞİRE İHBAR ETTİ

BÖLGEDE üç ayrı bakım merkezinde hemşire olarak çalışan F.İ. de BİMER'e gönderdiği mektubunda skandalı anlattı. F.İ, ihbarında "Yolunda gitmeyen bazı şeylere şahit oldum. Sahte adresler, özürlü hastaların maaşlarının ellerine verilmemesi, bedensel hastalara psikiyatrik ilaçların verilmesi ve bu nedenle ani ölümlerin olması gibi. Bakımevlerine denetim için bu ilaçları bilen uzman gönderilmesi ve ilaçların incelenmesini rica ediyorum" dedi. Hemşire F.İ, ayrıca bu bakımevlerinde hastaların dövüldüğünü, sağlam insanların ise sahte raporlarla buralara yerleştirildiğini ileri sürdü.

BAKANLIK EL KOYDU

BAŞBAKANLIK, her iki başvuruyu da "ihbar" kabul ederek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na gönderdi. Aile ve Sosyal Bakanlığı yetkilileri AKŞAM'a "Sayın Bakanımız, özel rehabilitasyon merkezleriyle ilgili önemli bir çalışmayı son bir kaç aydır başlattı. Öncelikle 155 merkeze eş zamanlı müfettişler gönderilerek buralar mercek altına alındı. Gerekli şartları taşımayan 15 merkez tespit edildi" açıklamasını yaptı. Bakanlık, "geçmişe dönük otopsi" talebinin ise yargının konusu olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de "konu bizi değil Aile Bakanlığı'nın yetki alanında" diyerek, dosyayı işleme almadı.

BELGELER HAZIR

TORBALI Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Şeyhmus Gümüştaş, benzer ihbarların diğer bölgelerden de geldiğini söyledi. BİMER'e yazdıkları ihbar mektubunun ardından Aile Bakanlığı'ndan yetkililerin kendilerini arayarak bilgi aldığını söyleyen Gümüştaş, yargının olaya el koyması durumunda savcılara konuya ilişkin belge de sunabileceklerini ifade etti.

Ali Ekber Ertürk / Akşam

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim