• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Başbakan'dan randevu talebi

Başbakan'dan randevu talebi
Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı doğru bilgilendirmek için randevu talep etti.

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı doğru bilgilendirmek için randevu talep ettiklerini bildirdi. İlaçların marketlerde satılmasının sorunları artıracağını söyleyen Özçavuşoğlu, "15 Ocak 2010 tarihine kadar sözleşme imzalayacağımıza inanıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 'marketlerde ilaç satışına' ilişkin düzenleme yapıldığını açıkladığını hatırlatan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, "Bizler bu açıklamadan sonra ilgili bürokratların Başbakan'ı yanlış bilgilendirdiğine inanıyoruz" diye konuştu. Aynı bürokratların 4 Aralık günü eczanelerin önemli bir kısmının kapanmayacağını ileri sürdüğünü söyleyen Özçavuşoğlu, "Ama 4 Aralık'ta her siyasi görüşten, Türkiye'nin her yerinde eczacıların yüzde 100'e yakınının eczanelerini

kapattığını biliyoruz. Aynı bürokratlar 24 bine yakın eczacının gönderdiği 'Birliğim olmadan sözleşme imzalamayacağım' dilekçelerine rağmen 16 Ocak gününe kadar binlerce eczanenin tek tek sözleşme imzalayacağı yönünde telkinde bulunduğunu, ama bunun da gerçekleşmeyeceğini gördüklerini biliyoruz. Bizler, ilaçların marketlerde satılmasının eczanelerin yaşamasından öte, hastalarımızın yaşaması için çok büyük bir tehlike oluşturduğunu yıllardır ifade ediyoruz. Dünyada sadece Amerika'da yaygın olarak

uygulanan bu sistem, sadece ilaç şirketlerinin çıkarlarını korumaya yöneliktir. Amerika bu sistem nedeniyle kişi başı ilaç harcamalarının en yüksek olduğu ülkedir. Bunun hükümetimizin 'tasarruf' yaklaşımı ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sayın Başbakanımız her konuda olduğu gibi eczacılık konusunda da tekelleşmeye karşıyız diyor. Hepimizin malumudur ki ilaç fiyatı devlet tarafından belirlenen bir üründür. Fiyatı devletin tekelinden olan bir ürünün rekabete açılması hangi şartta mümkün olabilir?" dedi.



Sorunun çözülmesinin yolunun eczacıların ve hastaların yaşamasına izin verecek düzenlemeler yapılması olduğunu kaydeden Özçavuşoğlu, "Bu vesileyle Sayın Başbakan'ı doğrudan bilgilendirmek amacıyla geçtiğimiz günlerde birliğimiz tarafından iletilen randevu talebini biz de buradan yeniliyoruz. Sayın Başbakanımızın müdahalesi ile eczacılarımızın birikmiş sorunlarını çözecek, hastalarımıza hak ettikleri ilaç eczacılık hizmetinin sunumunu sürdürecek, yeni sorunlar değil var olan sorunlara çözüm üreten birsözleşmenin 15 Ocak tarihine kadar birliğimiz ve SGK arasında imzalanabileceğine olan inancımızı tekrarlıyoruz" diye konuştu. 

Haber Fx

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim