• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan'ın annesi yanlış mı tedavi edildi?

Başbakan'ın annesi yanlış mı tedavi edildi?
CHP'li Orhan Düzgün, 'Başbakan'ın annesinin ölüm nedeni nedir? Otopsi yapılmış mıdır?' diye sordu.

Bütçe üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, son 3 yıl içinde Türkiye'deki tıbbi deneylerde 893 yurttaşın hayatını kaybettiğine yönelik haberden Sağlık Bakanlığının bilgisinin olup olmadığını sordu.

AKP'Lİ VEKİLDEN İTİRAF

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ise Sarı'ya yanıt verirken, Türkiye'de 2,5 yıldır klinik araştırmalar yönetmeliğinin değişik nedenlerle iptal edildiğini, bu nedenle klinik araştırma yapma olanağının çoğu zaman zaten bulunmadığını ifade etti.

"YUNUS'UN ÖLÜMÜ HEKİMLİK CİNAYETİ"

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Van depreminde enkaz altında kalan 14 yaşındaki Yunus'un fotoğraflarının basında geniş şekilde yer aldığını anımsatarak, ''Onun o enkazdan çıkarılışı tam bir hekimlik cinayetidir. Enkazdan kurtarıldı ama tıp tarafından öldürüldü'' dedi.

'BAŞBAKAN'IN ANNESİNE OTOPSİ YAPILDI MI?'

Kendisinin Genel Cerrah Uzmanı olduğunu belirten ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatına değinen Düzgün, ''Sayın Başbakan'ın annesi laparoskopik yöntemle ameliyat geçirmiş. Bu, dünyanın her yerinde hastanın 24 saat içinde taburcu edilmesi maksadıyla yapılır. Daha az travmatik olsun diye. Ama Sayın Başbakan'ın annesi neden 5 gün boyunca yoğun bakımda yatırılmış? Her hasta yoğun bakıma yatırılmaz. Bunun tıbbi kriterleri vardır. Sayın Başbakan'ın annesinin ölüm nedeni nedir? Otopsi yapılmış mıdır? Bugün Türkiye'deki sağlık politikaları sonucunda geldiğimiz yer, Sayın Başbakan'ın annesini tedavi edemeyeceğimiz durumdur'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Öz, performansa dayalı ücret ödenmesi yönündeki düzenlemenin, sağlık hizmetinde kaliteyi düşürdüğünü savundu. Öz, hekimlerin daha fazla puan almak için daha fazla hastaya bakmak istediklerini, sonuçta hastalarına çok az zaman ayırdıklarını söyledi.

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, ''9 Yıldır bakanlık yapıyorsunuz hala sağlıkta iş gücü planlaması yapamadınız'' eleştirisini yöneltti.

AKP Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'ın, konuşmasında sık sık Bakan Akdağ'a teşekkür etmesi muhalefet partisi milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Bazı milletvekilleri, ''Bize de teşekkür et'', ''38 teşekkür oldu, 40'a tamamla'' sözleriyle tepkilerini dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, ''Yozgat'a bir şey iste'' diye bağırması üzerine Soysal, ''İstememe gerek yok. Sayın Bakan biz istemeden getiriyor hizmetleri'' yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim