• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Başhekim: Bugün doktorumuz tarafından bir ilk gerçekleşti

Başhekim: Bugün doktorumuz tarafından bir ilk gerçekleşti
Muş’un Bulanık Devlet Hastanesi’nde tek kesili laparoskopik gazsız yöntem uygulanarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Gazsız olması sebebiyle yöntemin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Bulanık Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanı Dr. Gökhan Demirayak, gerçekleştirdiği operasyonun Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını söyledi. Laparoskopik yöntemin geniş ameliyat deliği açmadan göbek çukuruna ve kasıklara 3 veya 4 delik açılarak gerçekleştiren bir ameliyat olduğunu söyleyen Demirayak, bu uygulamayla vatandaşların ameliyat sonrası yatış süresinin daha kısa olacağını kaydetti.

Demirayak, “Laparoskopik operasyonlar  günümüzde açık ameliyatların yerini büyük oranda almıştır. Bu operasyonlar gerek hastanede kalış süresinin kısa olması gerekse daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süresi olması yönünden gerekse estetik açıdan oldukça avantajlıdır. Karından 3 ya da 4 delikten girilerek yapılır. Karın boşluğu karbondioksit gazı ile şişirilerek rahat bir görüntü sağlanır ve ameliyat özel aletlerle yapılır. Bu yöntemle rahim alınması, dış gebelik, yumurtalık kisti, miyom, kanser ameliyatları gibi her türlü jinekolojik ameliyat başarıyla yapılabilmektedir. Son zamanlarda laparoskopik ameliyatlar da göbekten 2 santimetre kesi ile yapılan tek kesili ameliyatlar daha estetik olması yönüyle geleneksel laparoskopik yöntemlerden daha avantajlı olmuştur. Bu teknikte kesi, göbeğin içinde olduğu için daha az görünmektedir ve hastanın ameliyat olduğunu anlamak zordur. Türkiye’de yalnızca birkaç merkezde yapılan bu ameliyat gazsız olarak hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. Gazsız olması sebebiyle yaptığımız bu ameliyat Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Pazar günü yumurtalık kisti ve tedaviye dirençli kanamaları olan hastaya göbekten 2 santimetrelik tek kesiyle karbondioksit gazıyla şişirmeden özel bir yöntemle rahim alınması ve kistin olduğu yumurtanın alınması işlemi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu ameliyatta karın boşluğu gazla şişirilmemiştir ve bu haliyle Türkiye’de yapılan ilk ameliyattır. Hasta ameliyat sonrası ikinci gününde taburcu olacak ve hastanın genel durumu oldukça iyidir” dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Sadrettin Arslan da Sağlık Bakanlığının belirlediği vizyon ve misyon doğrultusunda Bulanık ilçesinde insanlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek, “Geldiğimiz günden beri tıbbi ekipman ve altyapı olarak hekimlerimizi hep destekledik. Onlarda birçok ilki gerçekleştirdiler. Bugün de doktorumuz tarafından bir ilk gerçekleşti. Hemşehrilerimize iyi sağlık hizmeti sunmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim