• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başhekim yardımcısına 3. saldırı

Başhekim yardımcısına 3. saldırı
Esenyurt Devlet Hastanesi'nde görevli Başhekim yardımcısı Abdullah Keskin, üçüncü kez hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz gün önce avil serviste bir hastaya müdahale ederken, başından demirle saldırıya uğrayan Keskin, 10 gün iş göremez raporu aldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Esenyurt Devlet Hastanesi'nde doktorlara yönelik saldırılarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Dokucu, Esenyurt Devlet Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısına, yanında saldırıya uğrayan doktor Abdullah Keskin ve hastane yetkilileriyle birlikte katıldı.

Hasta veya yakınları tarafından şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu ifade eden Dokucu, "Hastane küçük bir ilçe hastanesinden büyük bir şehir hastanesine dönüşmenin sancılarını yaşıyor.Bunların başında da fiziki şartlar geliyor. Hastane yönetimi ve ilçe yönetimi ile dün bir değerlendirme toplantısı yaptık.Bu olaylar daha mı çok oluyor? Açıkçası buna ait hiçbir veri yok.Bunlar geçmiş durumda net olarak sayılmamış. Son bir yıldır, biz daha net olarak saymaya başladık. Ülkemizde şiddetin genel anlamda toplumda bir çözüm unsuru olarak algılanmasından dolayı şiddet hastaneye de yansıyor. Sağlık çalışanına yönelik şiddeti hiçbir şartta kabul edilemez buluyoruz. Bunun engellenmesiyle ilgili bütün şartların oluşması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz"dedi.

"KAFASINDA VE BOYNUNDA ZEDELENMELER OLUŞMUŞ"

İki gün önce yaşanan olayla ilgili olarak bilgi veren Dokucu, "Başhekim Yardımcısı Abdullah Keskin, acil servis hizmetlerinden sorumlu olmadığı halde, acil servisteki yoğunluğa yardım etmek amacıyla yaptığı hizmetlerden dolayı cezalandırılıyor, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Olay günü aynı anda acil servise kalp krizi şüphesi olan ve alerjisi olan bir diyaliz hastası ile bir konversif hasta başvurmuş.Aciliyet sırasına göre hastaların ayırt edilmesine tepki gösteren konversif hastanın yakınları Abdullah Keskin'e başka bir hastaya müdahale ettiği sırada arkadan yaklaşarak sandalye kolçağı ile saldırmış. Arkadaşımız aldığı darbe sonucu kafasında ve boynunda zedelenmeler oluşmuş.Bu olaydan sonra 2 doktor ise devlet memurluğu görevinden istifa etti. Biz bu arkadaşları geri döndürmek için çabamızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Hastanenin fiziki şartlarını düzelteceklerini belirten İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, "Eksik insan kaynağı ve güvenlikle ilgili de bazı düzenlemeler yapılacak. Şiddete başvuran kişileri hukuken takip etmeye devam edeceğiz.Davaların arkasında duracağız" dedi.

3. SALDIRI

Dr. Abdullah Keskin de olayın 6 Temmuz'da gece yarısından sonra meydana geldiğini belirterek, olayı çıkaran hasta yakınları ile önce sözlü bir tartışma yaşadıklarını daha sonra da saldırıya uğradığını ileri sürdü. Keskin, olay sırasında diyaliz hastasına müdahale ettiğini belirterek, saldırı sonrası kendisine hastanede müdahale edildiğini, kafasına 3 dikiş atıldığını ve beyin cerrahisinin kendisine 10 gün rapor verdiğini kaydetti. Daha önce de 2 kez saldırıya uğradığını iddia eden Keskin, istifa etmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim