• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Başhekim Yazar: Sağlık çalışanlarının grev yapmasına karşıyız

Başhekim Yazar: Sağlık çalışanlarının grev yapmasına karşıyız
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, son zamanlarda sağlık çalışanları için grev çağrıları yapıldığını, başhekimlik olarak buna karşı olduklarını söyledi.

Başhekim Yazar, "İdeolojik alt yapısı olduğunu düşünmek istemediğimiz, sağlık çalışanları için grev çağrıları maalesef giderek artmaktadır. Başhekimlik olarak buradan tüm kamuoyuna duyurmak isteriz, sağlık hizmetinde grev diye bir olayı asla kabul etmemekteyiz. Bu tip organizasyonları düzenleyenlere çağrımız, sağlık çalışanlarını normal hizmet sunan diğer meslek grupları ile bir tutmamalarıdır. Bu kişileri empati yapmaya davet ediyoruz." dedi.


Grev yapacak sağlık çalışanlarına uyarıda bulunan Başhekim Yazar şunları söyledi: "Grevde olan bir sağlık çalışanının o an en yakınının başına Allah korusun bir kaza geldiğinde, müdahale gerektiren bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gittiğini düşünün. Gidilen hastanenin ise bir an için greve destek verdiğini ve yetkililerin size hizmet sunamayacaklarını hayal edin. Ne olacak? sağlık çalışanları size 'bu gün grev var' hastanız kalp krizini yarın geçirsin mi? diyecek. Böyle bir şey olamayacağına göre, yani sağlık hizmetlerinde bugün hastalanma grev bitince hastalan mantığı olamayacağına göre, lütfen biraz insaf ve sağduyulu davranalım. Bu sözlerimiz mevcut sağlık politikalarını yüzde yüz desteklediğimiz anlamına gelmesin. Fakat sağlık hizmetleri yapılanmasında gördüğümüz doğrulara desteğimizi eksikliklere ise, yasal ve demokratik zeminde çekincelerimizi ilgili kurumlara sürekli iletiyoruz." diye konuştu.

Sağlık hizmetinin kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Başhekim Yazar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir ayrım yapılmadan tüm insanlara sunulan sağlık hizmetini aksatarak, lütfen hak pazarlığı yapılmasın. Çünkü sağlık hizmeti kutsal bir görevdir. Tüm sağlık çalışanları da bu kutsal görevin bilincinde hareket etmelidirler. İdeolojik zeminli olan ve hekimlerin tümünü temsil etmeyen bazı meslek kuruluşları, 'kutsal olduğuna inandığımız sağlık hizmetlerini' grev gibi demokratik hak arama mekanizmasına alet etmesin. Biz başhekimlik olarak hastanemizde grev uygulaması bulunmadığını tekrar vurgularken, poliklinik hizmetlerimizin aksamadan devam ettiğini tekrar halkımıza duyurmak isteriz."

Haberaktuel

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim