• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Tuna esnafla bir araya geliyor

Başkan Tuna esnafla bir araya geliyor
Toroslar Belediye Başkanı Tuna, ilçedeki esnafla bir araya gelerek hizmetlerini anlatıyor.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ilçedeki esnafla bir araya gelerek hizmetlerini anlatıyor.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tuna, Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde bulunan esnaf ile sohbet toplantıları gerçekleştiriyor. Son olarak esnafın daveti üzerine belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen toplantıya katılan Tuna, “Toroslar halkı ilçemizdeki gelişimi izliyor ve hızlı değişimin kendilerine kazandıracağı faydalara ortak oluyor. Esnafımızın varlığı ve devamlılığı bizim için çok önemlidir. Bizler de bu devamlılığın sağlanabilmesi için elimizden gelen desteği dün olduğu gibi bugün de vermeye devam edeceğiz. 30 Mart 2014’den sonra yeniden başkan seçildiğimizde ilçemizdeki bu değişim ve gelişim artarak devam edecektir” dedi.

İlçenin gelişimine katkı sunmak ve bölgeyi yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 750 bin metrekare arsa tahsisinde bulunduklarını dile getiren Tuna, Mersin Devlet Hastanesi ile işbirliği yaparak, yılda ortalama 120 bin insanın sağlık hizmeti aldığı Toroslar Semt Polikliniği’ni hizmete sunduklarını ifade etti. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ilçeye taşınması, çeşitli iş merkezlerinin kurulması ve 9 bankanın bölgede şube açması sonrası ilçe hareketliliğinin yoğunlaştığına dikkat çeken Tuna, “Bu hareketliliğimizi, modern kentleşmenin önünü açan yeni tesis yapılanmaları ile hızlandırıyoruz. Toroslar, artık müteahhitlerin yatırım yaptığı, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi. İlçemizdeki istihdam olanaklarının artması bizleri mutlu etmektedir. Amacımız bölgenin kendi kendine yetebilen bir konuma gelmesiydi. 10 yıldır yaptığımız hizmetlerle Toroslar halkı hizmeti kendi bölgesinden almaktadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’na, bin 250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü yapılmak üzere 232 dönüm arazi tahsis ettiklerini de anımsatan Tuna, şöyle devam etti: “Yine İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapmak üzere 5 bin metrekare arsa tahsisinde bulunduk. Hastanenin inşa çalışmaları bitti, yakın süreçte açılışı yapılacaktır. Bin 250 yataklı hastanenin bölgemizde yapılması ile de Toroslar, sağlık hizmetini en fazla veren ilçe olacaktır. Bunun yanı sıra Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerine 21 dönüm, Mersin Üniversitesi’ne 17 dönüm ve birinci etap çalışmaları biten ikinci el oto galericiler sitesine 235 bin metrekare arsa tahsisinde bulunduk. Dünyada 4 ülkede ve Türkiye’de sadece Mersin’de Toroslar ilçesinde uygulanan yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulmasına destek verdik. Toroslar Belediyesi olarak sürekli üreten ve araştıran bir yapıdayız. Mersin’in üç üniversitesiyle en fazla proje üreten ve uygulayan tek belediyeyiz.”

Toplantıda konuşan bölge esnafı ise Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, sunulan hizmetlerden memnun olduklarını belirttiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1920 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim