• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Baz değil rant kavgası

Baz değil rant kavgası
Baz istasyonu tartışmalarında tansiyon yükseldi. BTK Başkanı Acarer "Bilgisiz kişi veya kurumlar baz istasyonları hakkında açıklama yapıyor. Tepkilerin yüzde 60'ı ranttan kaynaklanıyor" dedi.

Danıştay'ın baz istasyonlarını şehir dışına çıkarma kararının ardından tartışmalar farklı bir boyuta taşındı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, baz istasyonu tartışmasının ardında rant kavgası olduğunu belirtti. Danıştay engeline takılan ve şehir dışına taşınması istenen baz istasyonları konusunun Türkiye dışında hiçbir ülkede tartışılmadığını belirten Acarer, "Tepkilerin yüzde 60'ı ranttan kaynaklanıyor. Bazı kuruluşlar var ki bunlar gruplar halinde... Maalesef bunların aralarında öğretim görevlileri de var ve bir çıkar ummaları söz konusu. 17 yıldır saptanmış tek olumsuz bir vaka yokken bizim ülkemizde bunun bu kadar eşelenmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu. Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde soruları yanıtlayan Acarer, "Kim buna cesaret edecek? Maalesef Türkiye'de bu konu çok abartılıyor" dedi.

AVRUPA'DAN 4 KAT GÜVENLİYİZ

Türkiye'deki sistemlerin, cihazların hatta modellerin dünyadakilerle aynı olduğunu kaydeden Acarer, şöyle devam etti: "Avrupa'dan 4 kat daha güvenliyiz. Millet ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Niye Almanya'da, İspanya'da veya Fransa'da bu tip tartışmalar olmuyor? Ne farkımız var? İstasyonları sökmek çözüm değil ki..." Baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasının ise teknolojik olarak mümkün olmadığını vurgulayan Tayfun Acarer, "Şehir dışına taşımak demek mobil iletişim yapmamak demek" dedi.

Türkiye'de baz istasyonu riski yok!

GSM Birliği Araştırma Direktörü Jack Rowley, baz istasyonlarının uluslararası standartları olduğunu kaydederek bu standartların hem cihazlar için hem de yaydığı elektromanyetik dalgalar için belirlendiğini belirtti. Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların standartlarının Türkiye'de, diğer ülkeler ile kıyaslandığında çok daha düşük olduğunu belirten Rowley, dolayısıyla Türkiye'de bir risk görmediklerini söyledi. Rowley, "Baz istasyonlarının sağlığa etkisi bilim insanlarına bırakılmalı. Dünya Sağlık Örgütü gibi birçok platformda yoğun bütçeli ve süreklilik getiren araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmaların tümüne bakıldığında insan sağlığına zararı olduğuna dair herhangi bir bilimsel bulgu bulunmuyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim