• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bebeği Yoğun Bakımda Olan Anneler İçin "Anne Oteli" Açıldı

Bebeği Yoğun Bakımda Olan Anneler İçin "Anne Oteli" Açıldı
Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yenidoğan yoğun bakımda tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için 'Anne Oteli' açıldı.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yenidoğan yoğun bakımda tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için "Anne Oteli" açıldı.

İçinde banyo ve tuvaletin yanı sıra yatağa dönüşebilen 8 kanepeyle sosyal faaliyet için şark köşesi bulunan birim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın eşi Selma Yıldız ve Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 2. Bölge Genel Sekreteri Muhammet Örnek tarafından açıldı.

Örnek, Sağlık Bakanlığının doğum yapılan hastanelerde anne otelleri açılması projesi bulunduğunu, bu projeyle doğum sonrası bebeği yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören annelerle bebekleri arasındaki duygusal bağının koparılmamasının amaçlandığını ifade etti.

Yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerin 2-3 saat arayla anne sütüyle beslenmesi, bu nedenle annelerin hastaneden uzaklaşmaması gerektiğini belirten Örnek, "Anne otellerinde konaklayan annelerimize hasta refakatçilerine tanınan her türlü imkan tanınıyor. Konaklamanın yanı sıra ücretsiz 3 öğün yemek veriliyor" dedi.

Örnek, Ankara 2. bölgede Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenimahalle Devlet Hastanesi ve Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi'nde anne otellerinin açıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın eşi Selma Yıldız da, anne otelinin çok güzel ve gerekli bir proje olduğunu belirterek, bir anne olarak bebekleri yoğun bakımdaki anneler adına çok sevindiğini dile getirdi.

-"Araç içinde uyuyanlar bile vardı"

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Otelcilik Hizmetleri Müdürü Şenay Tanrıöver de, yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerine süt vermek için hastaneden ayrılamayan annelerin bugüne kadar büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Hastalarımızın çoğu il dışından geliyor. Çoğu banklarda, araba içinde uyuyordu. Çok perişan durumdaydılar. Anne oteliyle kendilerini evlerinde hissedecekler" dedi.

Tanrıöver, annelerin bu birimde her türlü ihtiyaçlarını giderebileceklerini, şark köşesinde sohbet edip yemek yiyecebileceklerini söyledi.

Bebekleri hastanede tedavi gören anneler de anne oteli açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Ankara

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim