• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bebeğin gelişini bebek süsleriyle karşılama

Bebeğin gelişini bebek süsleriyle karşılama
Bebekler anne ve babalara en büyük mutluluğu veren varlıklardır. Bebeklerin evlere geliş süreci de bir hayli mutlu ve hayata dair umutlar ile gelmektedir.

Bu mutluluğu kutlamak isteyen ebeveynler doğum süreci başlamadan önce bebekleri için yapacakları tüm seçeneklerin itina ile üzerinden tekrar tekrar geçerler. Evlerde bebek gelişini kutlamak için yapılan çalışmalarda en fazla ebeveynler ve bebeğin birinci derecede yakınları evin süslenmesini sağlayarak daha iyi bir kutlama gerçekleştirirler. Bebek eve geldikten sonra kırk gün mevlitlerinde ve daha sonraki yaş kutlamalarında da ev başta kapı süsü çeşitleri ile olmak üzere tüm evin süslenmesi sağlanmaktadır. Bebek odası süsleri ve bebeğin gelişi ile evin tamamının süslenmesinde bebeğin cinsiyetine göre renkler seçmek daha çok tercih edilen süsleme çeşitlerindendir.

Bebek mevlitlerinde en çok ikram edilmesi tercih edilen süslemeleri ile hazırlanan bebek şekeri çeşitleri bebeklerin gelişinin kutlanması ile bebek için ziyarete gelen kişilere dağıtılır. Bebek şekerleri daha çok rengarenk çeşitleri ile içlerinde şeker veya kokular ile satışa sunulmaktadır. Bebek şekerlerinin dağıtımı sırasında yapılan ikramlarda şerbetlerin dağıtımı esnasında bardak altlığı süslemeleri, bebek yatağı süslemeleri, oda süslemeleri ve bebek odasının tamamen bebek süsleri ile süslenmesi de tercih edilebilir. Bebekler için süsleme yapılırken tercih edilen renkler ebeveynlerin tercihlerine göre istenildiğinde cinsiyet renkleri seçilerek istenildiğinde ise parlak karışık renkler kullanılarak yapılabilmektedir.

Tercihen son zamanlarda bebek hediyelikleri içinde eve bebek ziyaretine gelen kişilere ikram edilen hediyelikler içinde küçük tespihler, dekoratif cam bebek patikleri, bebek şekerleri, bebeğin isminin yazdığı davetiyeler, hoş geldin bebek yazıları ikram edilmektedir. Kullanılan renkler son zamanlarda daha çok parlak ve simli renkler olup cinsiyet renklerinden biraz daha uzaklaşılmıştır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3499 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim