• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bebeğinize bu kötülüğü yapmayın

Bebeğinize bu kötülüğü yapmayın
Anne karnındaki bebekleri bekleyen büyük tehlike... Anne adayları bebeğinizi bu tehlikeden korumak sizn elinizde...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hikmet Karabacak, aşırı sıcakların anne karnındaki bebekte zeka geriliği riski doğurduğunu belirterek, "Hamileler zorunlu olmadığı sürece dışarı çıkmamalı" uyarısında bulundu.

Sıcak havalara karşı herkesin tedbir alması gerektiğini belirten Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hikmet Karabacak, aşırı sıcakların özellikle hamile bayanları olumsuz yönde etkileyebileceğini vurguladı. Gebelerin tansiyon gibi bazı problemler yaşayabileceklerini dile getiren Karabacak, bu durumun anne karnındaki bebeğe bile olumsuz yansıyacağını söyledi.

Henüz anne karnında bulunan bebeğin oksijen alıp karbondioksit verdiğini anlatan Op. Dr. Hikmet Karabacak, "Bebeklerdeki bu denge yüzünden hamile bayanların aşırı sıcağa maruz kalarak tansiyonlarında yaşayacakları düşüş ya da yükselmeler direkt olarak bebeği etkileyecektir, anne adayları bu yüzden zorunlu olmadığı sürece dışarıya çıkmamalıdır" dedi. Bu durumun hamileleri halsiz düşüreceğini bildiren Op. Dr. Hikmet Karabacak, mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıkların da yaşanabileceğini ifade etti.

Sıcak havalarda dışarı çıkan hamile bayanlarda nefes darlığı görülme riskinin de fazla olduğunu ve kalp atışlarındaki artışların bebeği etkileyerek ileride zeka sorunları dahil bazı problemlere sebep olacağını vurguladı.

Dr. Hikmet Karabacak ayrıca yazın aşırı sıcakların erken doğum ya da düşük riskini tetikleyebileceğini belirterek son olarak anne adaylarının yapılan uyarıları dikkate almalarını istedi.

Anne adaylarının kulaktan dolma bilgilere itibar etmeden doktor kontrolüne devam etmesini öneren Dr. Karabacak, "Hekim tavsiyesinin dışına çıkmamaları gereken anne adayları her mevsim olduğu gibi bu mevsimde de beslenmelerine dikkat etmeli. Sıvı alımına özen göstermeli. Asitli içeceklerden ve doğal olmayan ürünlerden uzak durmalı. Bol ve sağlıklı su içmeli. Özellikle 10.00 – 17.00 saatler arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalı. Güneşin zararlı ışınlarına karşı doktor tavsiyesi olan koruyucu ürünler kullanmalı."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim