• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Belçika hizmetleri hakkında duyuru

Belçika hizmetleri hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belçika hizmetleri hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

 

 

Sayı : 40552758-0100701-E.2961173 24/05/2016
Konu : Belçika hizmetleri

GENEL YAZI

03/12/2015 tarihli 2015/10 sayılı e-YURTDIŞI talimatımızla Belçika’da geçen sigortalılık sürelerinin değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Konu ile ilgili olarak Belçika sigorta kurumları ile Brüksel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğinden alınan yazılara istinaden uygulamanın aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülmesi uygun görülmüştür.

1- Belçika’da faaliyet gösteren Ücretli Çalışanlar Ulusal Emeklilik Kurumu (Office National des Pensions - ONP) ile Kamu Sektörü Emeklilik Kurumu (Service des Pensions du Secteur Public - SdPSP) 01 Nisan 2016 tarihinden itibaren birleşerek, Federal Emeklilik Hizmetleri Kurumu (Service Federal des Pensions-SFP) adını almıştır.

Bu nedenle anılan tarihten itibaren Belçika’da hem hizmet akdi ile hem de kamu sektöründe sigortalılık süreleri bulunanlar için Federal Emeklilik Hizmetleri (Service Federal des Pensions -SFP) Kurumunun düzenlendiği belgeler esas alınacaktır. Ancak 01 Nisan 2016 tarihinden önce eski kurumlarca düzenlenen hizmet belgelerinin kullanılmasına da devam edilecektir.

2- Belçika'da kendi nam ve hesabına çalışanlar için hizmet belgeleri Serbest Çalışanlar Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumu (İnstitut National D'Assurance Sociales Pour Travailleurs İndépendants-INASTI) tarafından düzenlenmektedir. Bu nedenle Belçika’da kendi nam ve hesabına çalışanlar için anılan Kurumdan temin edilen hizmet belgesinin esas alınması gerekmektedir. Bu kapsamda çalışmaları olanlar için Federal Emeklilik Hizmetleri Kurumundan (SFP) ayrıca belge istenilmeden işlemler tamamlanacaktır.

3- 2015/10 sayılı e-YURTDIŞI talimatının “6- Diğer hususlar” başlıklı bölümünün beşinci paragrafı yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle Belçika sürelerini borçlanmak isteyenlerden usulüne göre ve eksiksiz doldurulup imzaladıkları “Yurtdışı Hizmet Borçlanma Talep Dilekçesi” ndeki 7 nci soruyu “aylık alıyorum” şeklinde cevaplandıran her sigortalıdan Belçika Hastalık-Malullük Ulusal Sigorta Kurumundan (İnstitut National D'Assurance Maladie-İnvalidité-İNAMİ) malullük aylığı alıp almadığına ilişkin belge talep edilecektir. Söz konusu belge anılan kurumun yanında bu kuruma bağlı hastalık kasalarından da temin edilebilecektir.

Belçika Hastalık-Malullük Ulusal Sigorta Kurumuna bağlı hastalık kasalarının hangileri olduğu adı geçen kurumun http://www.riziv.fgov.be/fr/professionnels/autres/mutualites/Pages/contactez-mutualites.aspx#.VzwQ7FJ-OM8 internet adresinden kontrol edilebilecektir. Bu konuda tereddüt olması halinde Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden (Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklik Daire Başkanlığı) bilgi alınacaktır. Buna göre, Belçika kurumları tarafından düzenlenen belgede kayıtlı maluliyet aylığı alınan süreler 3201 sayılı Kanuna göre borçlandırılmayacaktır.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

İsmail YILMAZ
Genel Müdür

 

 

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim