• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Besin testiniz ne kadar hassas?

Besin testiniz ne kadar hassas?
Tükettiğimiz gıdaların tehdidi altındayız... Cambridge Test; balık türlerini bile hamsi, çinakop, istavrite kadar ayırıyor. Hepsinin intoleransına tek tek bakıyor...

Son zamanlarda, masum ve yararlı olarak bildiğimiz bazı gıdaların vücudumuza zarar vereceğinden söz ediyoruz. Bu gıdaların tespiti konusunda ise Besin İntoleransı Testleri'nden yardım alıyoruz. Peki test edilen gıdaları ne derece tüketiyoruz? İşte bu nedenle, merkezi İngiltere'de bulunan ve Ağustos ayından itibaren yaptığı testleri İstanbul'da kurduğu laboratuvarında analiz edecek Cambridge Nutritional Sciences, Besin Intoleransı Testi'nin Türk beslenme alışkanlıklarına uygun olmasına özen gösteriyor.

BALIKLARI BİLE AYIRIYOR

Parmaktan alınan iki damla kan ile 221 farklı besinin intoleransına bakan Cambridge Test, örneğin, süt ürünlerini bir bütün olarak değil; keçi, inek, manda ve koyun sütü olarak ayırıyor. Böylece test edilen sütlerden birine karşı intoleransı çıkan bir kişi, sütün besin değerinden tamamen uzaklaştırılmamış oluyor. Türk yeme alışkanlıklarına göre seçilen bir diğer besinse makarna.

Makarnanın içerisindeki durum buğdayı da, testin içerisindeki gıdalar arasında. Öte yandan, Cambridge Test'te balıklara karşı intolerans da bütünüyle Türk yeme alışkanlıklarına göre düzenlenmiş durumda. Örneğin balık çeşitleri; hamsi, çinakop, çipura, vs... gibi gruplara ayrılıyor.

İKİ TEST SEÇENEĞİ
Bu yolda, iki farklı Besin İntoleransı Testi ile seçme şansı da sunan Cambridge Test, Food Detective adını verdikleri 59 besine karşı besin hassasiyetini ölçerken, pratik uygulaması ile sadece birkaç dakika içerisinde kesin sonuç veriyor. Ayrıca dünyanın ilk ve tek kişiye özel tek kullanımlık testi olması ile de farkını ortaya koyuyor.

MİKROÇİP TEKNOLOJİSİ
Bir diğer Cambrige testi Food Print ise, 220 besine karşı gıda hassasiyetini, mikroçip teknolojisi kullanarak reaksiyon şiddetleriyle birlikte gösteriyor. Daha önce İngiltere merkezde analiz edilen testler, artık İstanbul'da kurulan son teknolojiye sahip laboratuvarda analiz ediliyor ve 3 gün içerisinde sonuçlar rapor haline getiriliyor.

Rapor sonuçları tamamıyla sayısal verilere göre hazırlandığı için, intoleranslı besin şiddetleri ölçülebiliyor. Bu nedenle de intoleransın zaman içerisinde takibi yapılabiliyor.

Testte çıkan intoleranslı gıdalardan uzak durmaya başladıktan tam 2 hafta sonra şikayetçi olunan rahatsızlıkların etkileri azalıyor ve 6 hafta içerisinde de sonucun etkisi tamamen kendini göstermiş oluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim