• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bilgisayar başında oturanları bekleyen tehlike!

Bilgisayar başında oturanları bekleyen tehlike!
Kıl dönmesi olabilirsiniz! Uzmanlar, sert büro koltuklarında bilgisayar başında uzun süre oturanlarda kıl dönmesi hastalığının daha sık görüldüğünü ifade ediyor...

Uzmanlar, sert büro koltuklarında bilgisayar başında uzun süre oturanlarda kıl dönmesi hastalığının daha sık görüldüğünü ifade ediyor. Uzun süre araba kullananlarda da aynı rahatsızlığa sıklıkla karşılaşıldığını tespit eden hekimler, kıl dönmesine karşı günlük ve haftalık temizliğe dikkat çekti.

Doç. Dr. Aydın İnan ve Dr. Hüseyin Şahin'in hazırladığı yazıda ağrılı kıl dönmesi hastalığı işlendi. Fatih Üniversitesi'nin Yaşama Sanatı dergisinde hastalığın çıkış sebepleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Kıl dönmesi hastalığının ortaya çıkışı şöyle özetlendi: "Baş, ense ve sırttan dökülen kılların kuyruk sokumundaki iki kaba et arasında kıllı ve terli oluğa takılıp sürtünmelerle oluğun en dibindeki ter bezi deliklerinden vida gibi dönerek cilt altına girmesive bununla birlikte giren bakterilerin katsısıyla etrafı iltihaplandırması, cerahatlı veya kanlı pis kokulu akıntılar ve apseler oluşturmasıdır."

ERKEKLERDE 10 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR
Sert büro koltuklarında bilgisayar başında uzun süre oturanlarda, saatlerce araç kullananlarda ve uzun seyahat edenlerde hastalığın daha sık görüldüğü belirtildi. Genellikle 15-30 yaş grubunda ve erkeklerde 10 kat daha sık görülen hastalığın bayanlarda da nadiren rastlandığı kaydedildi.

Çalışma yaşamını ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen hastalık başlangıçta önemli bir belirti vermediğinden uzun süre tedaviler erteleniyor. Doku içindeki kıllar 1-2 cm olduğu için hafif ağrılı şişlik oluşuyor. Kuyruk sokumunda küçük şişlikler, kaşıntı, akıntılı veya akıntısız, apseli cilt oluşuyor.

Kıl dönmesinden korunmak için Doç. Dr. Aydın İnan ve Dr. Hüseyin Şahin önerilerde bulunuyor. Kuyruk sokumu bölgesinin her banyoda liflenmesi ve basınçlı suyla yıkanması kıl dönmesinin oluşmasını engelliyor. Kuyruk sokumu bölgesinin günlük ve haftalık temizliğine özellikle dikkat edilmesi uzmanlarca tavsiye ediliyor. Ameliyatla tedavi edilen kıl dönmesinin 5 yıl içinde tekrar etme olasılığının da yüzde 5 ile yüzde 40 arasında değiştiği kaydediliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2424 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim