• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Bilgisayar ve TV'den koparın

Bilgisayar ve TV'den koparın
Okullar kapandı, yaz tatili planları da başladı. Uzmanlar kış boyunca eve kapanan çocukların bilgisayar ve TV'den koparak dışarı çıkmalarını ve fiziksel aktiviteler içinde bulunmaları öneriyorlar.

Okul dönemi boyunca her gün belirli bir düzen içinde yaşamak, dersleri dikkatli dinlemek, düzenli ödev yapmak, zamanında uyumak ve zamanında uyanıp okula hazırlanmak çocuklarda stres birikimine neden oluyor.

STRES ATMA ZAMANI
Bayındır İçerenköy Hastanesi'nden Uzman Psikolog Nilüfer Erkin, tatilin bu sorumluluklardan kurtulmak, stresin azalması ve buna bağlı olarak ruh sağlığının korunması anlamına geldiğini ve ebeveynlerin bunu göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. Erkin, ebeveynlere tatilde çocukları TV ve bilgisayardan kurtarıp açık havaya çıkarmalarını önerdi.

EĞLENCE ÖN PLANDA
Erkin, çocuğun dersleri ile ilgili problemlerin tatile taşınmasının, çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Tatil döneminde çocuğun gününü planlarken ödev ve tekrar yapmanın yanı sıra; eğlenme ve dinlenme aktivitelerini de planlamak anne-babaların sorumluluğudur" dedi. Çalışan anne-babaların çocukları, tatil günlerini bir aile yakını veya bir bakıcı ile geçiriyor olsa da, yine de bu çocukların tatil günlerinin iyi planlanması gerektiğini belirten Erkin, "Sorumluluklar için daha az, eğlence için daha fazla zaman ayrılmalı. Böylece çocuğun sıkılmasına engel olabilir ve psikolojisini de pozitif yönde etkileyebiliriz" diye konuştu.

HAREKET ETMELİ
Uzman psikolog Nilüfer Erkin, şehirlerde çocukların dört duvar arasında televizyon ve bilgisayar bağımlısı olarak yetiştiğini belirtti. Erkin, "Çocukların ev dışında yaşıtlarıyla beraber top oynamak, ip atlamak, bisiklete binmek ve paten kaymak gibi hareketli oyunlar oynamasını sağlamak; onların fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından son derece önemli, sosyalleşmelerini sağlamak içinde iyi bir fırsat" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3637 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim