• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Bilinçsiz Beslenme Neleri Tetikliyor?

Bilinçsiz Beslenme Neleri Tetikliyor?
Sebze ve meyveden yoksun bir beslenme tarzı, böbrek yetmezliğine neden oluyor...

Bilinçsiz beslenme, böbrek yetmezliğine sebep oluyor...

Sebze ve meyveden yoksun bir beslenme alışkanlığı, önce diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıkları, ardından da böbrek yetmezliğini tetikliyor.

Konya’da son yıllarda diyabet ve hipertansiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bunun sebebi ise bilinçsiz beslenme...

Özellikle, sebze ve meyveden yoksun beslenme bu hastalıkları tetikliyor. Diyabet ve hipertansiyon da böbrek yetmezliğine yol açıyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, diyalize girmeye başlayan 500 hasta üzerinde araştırma yaptı.

Araştırmaya göre, bu hastaların diyalize mahkum olmalarının sebebi; karbonhidrat ağırlıklı beslenme...

S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Türk, "Şeker hastalığına bağlı böbrek yetmezliğinin yüzde 100 arttığını tesbit ettik. Konyalılara şekere sebep olacak karbonhidrattan, buğdaydan zengin ve patatesten zengin besinlerle beslenme yerine sebze zengini besinleri tüketmeleri sağlık açısından yararlı..." dedi.

Peki ne yapmalı ?

Prof. Dr. Türk, "Mutlaka yürüyüş alanları artırılmalı, okullarda beden dersleri günlük ve mecburi hale getirilmeli, insanlar spor alışkanlığını edinmeli, insanlar yürümeye teşvik edilmeli, araç kullanımının azaltılması adına yürümeye teşvik edilmesi önem arzediyor." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim