• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Bir ay sonra resmen başlıyor...

Bir ay sonra resmen başlıyor...
Türkiye'nin 80 yıldan bu yana hayalini kurduğu sistem nihayet hayat buluyor.

Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Türkiye'nin 80 yıldan bu yana hayalini kurduğu aile hekimliği sistemine bir ay sonra resmen başlayacağını belirtti.
Aksoy, "Artık her kişinin bir doktoru olacak. Aile hekimi sayesinde vatandaşların sağlıkla ilgili sorunları dijital ortamda kayıt altına alınacak ve sağlık sorunlarına daha kısa sürede cevap verilecek." dedi.

Ankara Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Aksoy, Aile Hekimliği Koordinatörü ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Rahmi Acar ile Sağlık Ocakları'ndan Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Dr. Selami Kılıç, Leyla Gencer Sahnesi'nde aile hekimliğinin detaylarını anlatırken, muhtarların konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.


"AİLE HEKİMLERİ ÖNCELİKLE İNSANLARDAN SORUMLU OLACAK"

Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, aile hekimlerinin öncelikle insanlardan sorumlu olacağını söyledi. Aksoy, Ankara'da ortalama 3 bin 500 kişiye bir aile hekiminin düştüğünü belirterek, toplam bin 247 aile hekiminin görevlendirildiğini söyledi.

Sağlık ocaklarının, Aile Sağlık Merkezi'ne dönüştürüldüğünü anlatan Aksoy, sayının burada daha önce 800 civarında olduğunu, aile hekimliği ile bu sayının arttığının altını çizdi. Sağlık ocaklarında bir doktorun zaman içinde aynı hastaya bakamaması gibi sorunların olduğuna işaret eden Aksoy, aile hekimliği ile bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Sincan'daki cezaevine de 3 aile hekiminin tahsis edildiğini ifade eden Aksoy, "Ankara'daki tüm vatandaşlarımıza, hatta mahkumlara dahi aile hekimi verildi. Böylece vatandaşlar, aile hekimleri aracılığıyla sağlık sorunlarına kısa sürede çözüm bulabilecek." dedi.

Aile hekimlerinin, Aile Sağlık Merkezleri ile görevlendirildikleri yerde hizmet vereceğini dile getiren Ankara Sağlık Müdürü Aksoy, muhtarlardan, aile hekimlerine yer tahsisi konusunda yardımcı olmasını istedi. Aksoy, Ankara'da bir kişinin yılda 6 defa doktora gittiği istatistiğini verirken, aile hekimlerinin günde ortalama 40 kişiye bakabileceğini sözlerine ekledi.


MUHTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Ankara Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 200 muhtarın, aile hekimliği konusunda bilgilendirilmesi amacıyla davet edildiği toplantıya katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı. Muhtarlar, gerekçe olarak ise 12 Eylül'de yapılacak referandum dolayısıyla seçmen listelerinin askıya çıkmasını gösterdi.

Bazı muhtarların soruları, bilgilendirme toplantısında ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Bir muhtar, sağlık ocağına dikilen çam fidanların aile hekimleri tarafından bakımının yapılmasını isterken, bazı muhtarların da özel sorunlarını dile getirmesi sonucu, diğer muhtarların tepki göstermesi üzerine ortamın kısa süreliğine gerilmesine neden oldu.

Keçiören Uyanış Mahallesi Muhtarı Ahmet Yağlı, mahallesinin bulunduğu yerdeki sağlık ocağına kendi elleriyle 400 çam fidanı diktiğini belirterek, yeni gelecek aile hekimlerinin çam ağaçlarının bakımından da sorumlu olmasını talep etti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim