• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Bir hatanın bedeli fazla kilo olmasın

Bir hatanın bedeli fazla kilo olmasın
İlkbaharla birlikte diyet dönemine girdik. Fazla kilo kilo sorununu kararlı bir şekilde çözmek üzere harekete geçenlere birkaç tavsiyem var. Zira en iyi diyet programı bile zaman zaman sekteye uğrayabiliyor.

İlkbaharla birlikte diyet dönemine girdik. Fazla kilo kilo sorununu kararlı bir şekilde çözmek üzere harekete geçenlere birkaç tavsiyem var. Zira en iyi diyet programı bile zaman zaman sekteye uğrayabiliyor. Doğru seçimler bazen kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmesi, bazen ise günlük tempoda atlanması yüzünden yanlış uygulamalara dönüşebiliyor. Yanlışı hızlı düzelten amacına ulaşıyor.

‘Kahvaltıyı sürekli atlıyorum’

Belki aceleniz vardı, belki de fazla kilo almamak için kahvaltıyı atladınız saat 11:00 oldu, yani 15 saattir açsınız. Size olacakları öyleyeyim o kadar aç hissedeceksiniz ki düşünmeden ve aşırı yersiniz. ‘Kahvaltı şart’ bu çok önemli yoksa her gördüğünüzü yeme isteğinizi durduramazsınız.

Hızlı çözüm

Mutlaka hemen birşey yiyin ama abur cuburdan uzak durun. Eğer meyve yoğurt veya peynir yerseniz daha uzun süre tok hissedersiniz.

Gelecek sefer

Kahvaltıyı basit yapın. Evde mutlaka hazır kolay tüketebileceğiniz yiyecekler olsun. Meyvelerden elma veya meyveli yoğurt , mısır gevreği gibi besinler yiyebilirsiniz. Kalper peynirli1 dilim ekmek de iyi bir alternatif olabilir.

‘Düşük kalorili yiyorum ama...’

Düşük kalorili yiyorum ama diye başlayan cümlenin genelde sonu ama kilo veremiyorum ile biter. Bunun sebebi ise şudur; eğer birine elindeki yiyecek düşük kalorili derseniz o kişi mutlaka normalden daha fazla tüketir miktarlar arttıkça kalori alımı da artar bu tamamen psikolojik bir durumdur.

Hızlı çözüm

Aldığınız ürünün besin değerlerine bakın ve iyice kalori değerini okuyun ve ona göre miktarlarınızı kontrol edin.

Gelecek sefer

Düşük kaloriliden çok yeşil sebzeler tüketmeye özen gösterin. Unutmayın sebzeler hem düşük kalorilidir hem de doyurucudur. Havuç, domates, salatalık, az yağlı peynirle veya baharatlı yoğurt karışımı ile sebzeleri tüketin.

‘Bir haftadır egzersiz yapmadım’

Bir süredir egsersiz yapmadıysannız her geçen gün bu suçluluk duygusu egzersizi bir başka güne ertelemenize yol açmış olmalı. Bu durumda motive olmak kolay değildir. Tek yapmanız gereken sıfırdan başlamak. Önce hafif yürüyüş ile başlayıp daha sonra seviyenizi arttırabilirsiniz.

Hızlı çözüm

10 dakikalık yürüyüşle başlayayın. Daha sonra 30-45 dakikalara çıktığınızda bol su tüketin.

Gelecek sefer

Spor veya egzersizi planlayın. Kendinize bir arkadaş bulmanız sizi daha motive edecektir. Yaz aylarındayız eğer imkanınız varsa yürüyüşü yüzmeye çevirebilirsiniz, unutmayın aynı vakit harcandığında yüzme yürüyüşe oranla en az 200 kalori daha fazla harcamanızı sağlar.

Selahattin DÖNMEZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2736 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim