• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bir yatak bulmak bu kadar zor muydu?

Bir yatak bulmak bu kadar zor muydu?
Ramazan Turhan, Gebze’de tabancayla vuruldu. 27 hastanede yoğun bakım yeri bulunamayınca sevk edildiği Zonguldak’a 3 saat 40 dakikada götürülebildi. O kadar çok zaman kaybedildi ki, onu kurtarmak mümkün olmadı!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde pazar gecesi başından tabancayla yaralanan Ramazan Turhan (24), bölgedeki 27 hastanede boş yoğun bakım yatağı bulunamayınca, 3 saat 40 dakika süren ambulans yolculuğuyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Turhan, tüm çabalara karşın önceki gün yaşamını yitirdi.

Gebze’de özel bir arşiv ve depolama firmasında çalışan Ramazan Turhan, cumartesi günü Tuba Esgün’le nişanlandı. Pazar gecesi de bir grup gençle tartıştı. Olay yatıştıktan sonra Ramazan Turhan’ı takip eden gençlerden biri, tabancayla ateş etti. Turhan, başına aldığı kurşunla yere yığıldı. Silahlı saldırgan kaçtı, Ramazan Turhan gece 01.00 sıralarında Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahalesi yapılan Turhan, iddialara göre üçüncü basamak tedavisi gerektiği için Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek istendi.

Helikopter gece uçamadı!
Yakınları 112’yi de arayıp yardım istedi. Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Adapazarı’ndaki uygulama ve araştırma hastaneleri ile özel hastanelerin hiçbirinde boş yoğun bakım yatağı olmadığı bildirildi.

En yakın yer olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde boş yer olduğu belirlendi. Ambulans helikopterin hava koşulları nedeniyle gece uçamayacağı belirtilince, yaralı genç ambulansla yola çıkarıldı. Başındaki kurşunla Zonguldak’a 3 saat 40 dakikada ulaştırılabilen Turhan kurtarılamadı.

Ölüm haberi üzerine Turhan ailesi yıkıldı. Ağabeyi Ali Turhan, kardeşinin geç sevk edilmesi nedeniyle kurtarılamadığını ileri sürerek, “Hiçbir yerde beyin cerrahı olmadığı ve boş yoğun bakım ünitesi bulunmadığını söylediler. Zonguldak’ta da gecikme olduğunu söylediler” dedi.

Bakanlıktan açıklama
Sağlık Bakanlığı, Ramazan Turhan’ın 27 Mart’ta Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu belirterek, “İleri yoğun bakım tedavisi gereken yaralı vatandaşımız için uygun sağlık kuruluşları aranmış ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Hasta üniversite hastanesine yatışından 6 saat sonra hayatını kaybetmiştir” açıklamasını yaptı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık da “Toplam 27 hastane aranmış ve boş yer bulunamamış” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim