• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bir yıl sonra cildiniz nasıl olacak?

Bir yıl sonra cildiniz nasıl olacak?
Cildinizi korumamanız halinde bu yöntem size 1 yıl sonra nasıl bir cilt görünümüne sahip olacağınızı da gösteriyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, cilt sorunlarının erken teşhisi, tedavi sürecinin denetlenmesi ve tedavi sonuçlarının bilimsel belgelere dayanarak değerlendirilmesinin yeni geliştirilen "Yeni Visia 3D" yöntemi ile mümkün olduğunu açıkladı. Cildinizi korumamanız halinde yöntem size 1 yıl sonra nasıl bir cilt görünümüne sahip olacağınızı da gösteriyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, cilt sorunlarının erken teşhisi, tedavi sürecinin denetlenmesi ve tedavi sonuçlarının bilimsel belgelere dayanarak değerlendirilmesinin yeni geliştirilen "Yeni Visia 3D" yöntemi ile mümkün olduğunu açıkladı. Cildinizi korumamanız halinde yöntem size 1 yıl sonra nasıl bir cilt görünümüne sahip olacağınızı da gösteriyor.

Op. Dr. Özdemir, ciltte henüz ortaya çıkmamış leke, kırışıklık, akne gibi sorunların her biri için ayrı cilt haritası çıkararak gösteren Yeni Visia 3D yönteminin cilt sorunlarının oluşmadan önlenebilmesi, tedavi planlaması ve sonuçların değerlendirilmesi için çok değerli bilimsel verileri sunduğunu söyledi. Cildin görünen ve görünmeyen yüzeyinin fotoğrafını çekme ve analiz etme prensibiyle çalışan Yeni Visia 3D Ankara’da ilk defa ArtPlast Estetik Cerrahi Kliniği’nde uygulanmaya başladı.

-YENİ VISIA 3D NEDİR?-

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Visia’nın cilt ve cilt altı değerlendirmeyi lensleri yardımıyla ve özel bir analiz programı ile hem görsel hem de matematiksel olarak sağladığını ifade ederek, "Özellikle bu matematiksel kısmı önemsemek gerekir çünkü mevcut cilt sorunlarının tedavi öncesi ve sonrasını çekilen herhangi bir öncesi-sonrası fotoğraf ile karşılaştırmak öteden beri mümkündü. Yeni Visia 3D ise; bize ciltte lekede, siyah noktalarda vb. sorunlardaki değişimi matematiksel veriler ışığında sunuyor. Yani size cildiniz iyi ya da kötü demenin ötesinden neden iyi ya da kötü ve nelerden ötürü (pigmentasyon, yağlılık, vb.) bu durumdasınız anlatmak çok daha bilimsel verilere dayanarak yapılabiliyoruz" dedi.

-CİLDİN 1 YIL SONRAKİ HALİ SİMÜLE EDİLEBİLİYOR-

Yeni Visia 3D’nin uygulanma şekli hakkında bilgi veren Op. Dr. Özdemir, analiz yapılacak kişinin aynı ışık ve pozisyondaki fotoğraflarının alınarak cildinin durumunun yüzdeler ve grafiklerle hastaya bildirildiğini söyledi. Özdemir, "Bu fotoğraflar sıradan fotoğraflar değil, her biri cildin bir sorununu derinlemesine analiz etmek üzere özel bir teknikle çekiliyor. Elde edilen görüntüler sayesinde tedavinin başarısı objektif olarak ölçülebiliyor. Yapılması gereken uygulamalar da yine bu raporlar sayesinde net olarak görülüyor; yani önerdiğimiz uygulamaların yapılması veya yapılmaması halinde cildin 1 yıl sonraki hali de simüle edilebiliyor. Bu cümleyle şunu demek istiyoruz; cildinizi korumazsanız bir sene sonra hangi leke ve kırışıklarınızın oluşacağını bu akıllı makine bize söylüyor" diye konuştu.

Bu sistem ile ciltle ilgili birçok bilgiye ulaşmanın mümkün olduğunu söyleyen Op. Dr. Özdemir, bunların arasında ciltte kırışıklıkların değerlendirilmesi, kahverengi lekelerin değerlendirilmesi, UV hasarının değerlendirilmesi ve ciltteki kılcal damarların ve kırmızı benlerin yerleri, yoğunluğu, miktarının öğrenilmesi gibi konuların yer aldığını belirtti.

-YÖNTEMİN YAŞLANMAYA KARŞI SAVAŞTA CİDDİ BİR ETKİSİ VAR-

Yeni Visia 3D yönteminin yaşlanmaya karşı savaşta ciddi bir etkisi olduğunu sözlerine ekleyen Op. Dr. Özdemir, "Yaşlanma dediğimiz süreç cildin görünen yüzündeki tabakanın ve göremediğimiz kollajen dokunun kalitesinin azalması, yaşlanmasıdır. Visia’nın tamamen bilgisayarlı analiz sistemi ile yapılan bu ölçümlemeler sayesinde kişinin cildi ve cilt altı dokusu inceleniyor. Cilt kalınlığı, cildin kolajen miktarı gibi değerler ölçülüyor, yüzün hangi bölümünün, ne derece ve neden yaşlanmış olduğu saptanıyor.

Bizler bu analizler ışığında yaşlanma sürecini nasıl azaltacağınız hakkında size bir öneri dosyası ve tedavi protokolü hazırlıyoruz" dedi

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim