• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Birbirini seven gıdalar!

Birbirini seven gıdalar!
Bedenimiz her gün 50’ye yakın besin öğesine ihtiyaç duyuyor.Bu seçimleri yaparken denge ve çeşitlilik çok önemli. Her besin grubundan yeterli miktarda tüketmek,

 


YOĞURT VE ÖĞÜTÜLMÜŞ KETEN TOHUMU

Daha iyi bir sindirim için bu ikili çok işe yarıyor. Bağır-saklarımız 400’den fazla bakteriye ev sahipliği yapıyor. Bazıları dost, bazıla-rıysa değil. Dost olmayanlar, dostlara göre sayıca fazla olursa sindirim yavaşlıyor. Yoğurt, probiyotik içeriğiyle bağırsaklara dost ve sindirim sistemini rahat-latıyor. Probiyotikler, yaşamak için prebiyotiklere ihtiyaç duyuyor. Keten tohumuysa omega-3 kaynağı olmasının yanı sıra yoğurtla tüketildiğinde sindirim sistemini düzene sokuyor. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolay. Probiyotik yoğurdunuzun üzerine bir çay kaşığı ekleyebilir ya da meyveli yoğurtlara, keten tohumuyla zenginleştirilmiş müsli ilave edip tüketebilirsiniz.

GÜLLAÇ LEZZETi

Güllaç, Ramazan için en uygun tatlı çünkü sütlü. Yağ içeriği düşük ve üzerine serpilen cevizler son derece faydalı. Dikkat edilmesi gerekense yediğiniz miktar ve sıklık. Hamurlu, kremalı veya yağda kızartılmış bir tatlı yerine sütlü tatlıların yenilmesi dengeli beslenme açısından daha uygun. Yemeğin ardından 1-2 saat sonra yenmesi iyi olur. Tatlı tüketimini her gün yerine, haftada 2-3’le sınırlamak gerekiyor. Çünkü basit şeker tüketimini azaltıp lif içeren kompleks karbonhidratlara ağırlık vermekte fayda var. Bunun için diğer günler tatlı yerine taze veya kuru meyveler seçilebilir. Böylece daha az kalori daha çok vitamin-mineral ve lif alırsınız. Sütlü tatlılar gibi meyveliler de uygun olur.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6722 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim