• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

"Birçok insanı olumsuz etkileyecek bu karardan dönülmelidir"

"Birçok insanı olumsuz etkileyecek bu karardan dönülmelidir"
Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, Sağlık Bakanlığının onayıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi kararından bir an önce dönülmesini istedi.

Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, Sağlık Bakanlığının onayıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi kararından bir an önce dönülmesini istedi. 

Demir, TBMM'de CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Oğuz Oyan ve Musa Çam ile düzenlediği basın toplantısında İzmir'de 104 yıl önce kurulan Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, Sağlık Bakanlığının onayıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi kararını eleştirdi. 

Türkiye'nin solunum yolu hastalıkları açısından riskli bir ülke olduğuna, bu alandaki imkanların artırılması gerektiğine işaret eden Demir, böyle bir durumda göğüs hastalıkları açısından ihtisaslaşmış bir hastanenin bir başka hastaneye devrinin kabul edilemez olduğunu savundu. 

AK Parti iktidarının önceliğinin halk sağlığı olmadığını ileri süren Demir, "Ege bölgesinin can damarı olan Dr. Suat Selen Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapanırsa tüberküloz ve solunum yolu hastaları mağdur olur. Özel birimi olan bir hastanenin genel hastaneye dönüştürülmesi sonucunda tüberkülozlu hastalar ikinci plana atılır. Göğüs hastalıkları alanında yıllarca elde edilen birikimler yok olur, yatırımlar boşa gider. Sağlığın insani boyutu gözardı edilmemelidir. Çalışanından hastasına kadar birçok insanı olumsuz etkileyecek bu karardan ivedilikle dönülmelidir" diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Güven de bu birleştirme ile amaçlananın hizmet şartlarının iyileştirilmesi değil, kamu mallarının yağmalanması olduğunu ileri sürdü. Güven, "Muhtemelen Tepecik'teki hastaneler birleştirilecek ve Bayraklı'da temeli atılan bölge hastanesine taşınarak muazzam bir arazi sağlanacak. Artık bu arazilere ne yapılacak bilemiyoruz, AVM'ler mi, gökdelenler mi?" ifadelerini kullandı. 

Demir, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki taşeron ve madenlerde çalışanlarla ilgili düzenlemelerin yer aldığı torba yasa tasarının alt komisyonda görüşmelerinin sürdüğünü de hatırlattı. AK Parti'nin taşeronu önleyeceği iddiasında olduğunu ifade eden Demir, ancak bu tasarının yasalaşması halinde taşeron doktorların, öğretmenlerin bile gündeme geleceğini söyledi. 

Açıklamaların ardından bir gazetecinin IŞİD'in Türkiye'nin Musul'daki konsolosluğuna saldırdığı iddialarına ilişkin sorusunu CHP İzmir Milletvekili Oyan yanıtladı. Bu durumun Türk dış politikasının açmaza düştüğünü gösterdiğini ifade eden Oyan, bölgenin genişleyen ve Türkiye'yi de içine çekebilecek bir çatışma ortamına doğru sürüklendiğini kaydetti. Oyan, Türk dış politikasında aklıselimin hakim olması dileğinde bulundu. 

Bu haber toplam 2385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim