• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Böbrek kontrolünde fıkra gibi olay

Böbrek kontrolünde fıkra gibi olay
Konya'da üç böbrekli olduğu gerekçesiyle çevresinde hayretle karşılanan, böbreklerinden birini vermeyi düşünen, gazetelerde haber bile olan Hasan Hüseyin Kahraman, 25 yıl sonra iki böbreği olduğunu öğrendi.

METİN BOLAT - Konya'da Hasan Hüseyin Kahraman, üç böbrekli olduğu düşüncesiyle yıllarca çevresinde hayretle karşılandı, böbreklerinden birini vermeyi düşündü, gazetelerde haber bile oldu. Kahraman, son böbrek kontrolünde 25 yıl sonra iki böbreği olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Numune Hastanesinde ambulans şoförü olarak çalışan 57 yaşındaki Kahraman, 25 yıl önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede kendisine üç böbreği bulunduğu söylendi. Duydukları karşısında heyecanlanan Kahraman'a karşı insanların bakış açıları değişti. Kahraman'da üç böbreği olduğunu duyan herkes hayrete düştü.

- Üç böbreğinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek istedi

Fazla olduğu için böbreklerinden birini hastalara vermeyi düşünen Kahraman'ın durumu, ulusal ve yerel gazetelerde "üç böbreği başına dert oldu", "üç böbrekle yaşıyor" gibi başlıklarla haber oldu.

Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne üç böbreğinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek için giden Kahraman, duydukları karşısında bu sefer farklı bir şaşkınlık yaşadı. Doktoruna, "üç böbreğim var" diyen Kahraman, iki böbreği olduğunu ve bunlardan birisinde de iki adet taş olduğunu öğrendi.

- "Üç böbrek, üç böbrek diye övünüyordum"

Fıkra gibi olayı AA muhabirine anlatan Kahraman, 25 yıl önce filmi çeken kişinin defalarca röntgene baktığını, kendisinin de üç böbreği olduğunu duyunca hayrete düştüğünü söyledi.

O günden sonra yaşadıklarının filmleri aratmadığını ifade eden Kahraman, yıllarca sağlıklı şekilde çalışan üç böbrekle yaşadığını sanırken böbreğinin iki olduğunu öğrendiğini bildirdi. Yıllarca, "acaba birine böbrek ihtiyacı olduğunda yardımcı olabilir miyim?" diye düşündüğünü aktaran Kahraman, şöyle devam etti:

"Öğrendiklerim karşısında hüsrana uğradım. Çevremdeki herkes üç böbreğim olduğunu biliyordu. Bazen bu durum şaka bile oluyordu. 'Sen de böbrek çok birini satalım' şeklinde espri yapıyorlardı. Yıllarca böbreğimin birini vermeyi düşündüm. Kontrol sonrası 'hocam ben üç böbreğim var biliyordum, siz iki taş, iki böbrekten bahsettiniz' dedim. Şok oldum yani. Çevremdekiler çok şaşırıyordu. Şu an duygularımı anlatacak durumda değilim. Gerçekten şok oldum. 'Üç böbrek, üç böbrek' diye övünüyordum. O zaman gazeteciler, durumuma çok şaşırarak haber bile yapmıştı."

- "Çıkan tablo iki böbrek gibi düşünülmüş olabilir"

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Koşan ise zamanında kendisine üç böbreği olduğu söylenen hastanın detaylı kontrollerinde iki böbreği olduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Hastanın sağ böbreğinden iki kanal çıktığını bu durumun da oldukça normal olarak karşılandığını vurgulayan Koşan, "Zamanında ortaya çıkan bu tablo, iki böbrek gibi düşünülmüş olabilir. Hastanın böbreğinde de iki küçük taş çıktı" dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3920 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim