• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Botoks turizmi

Botoks turizmi
Sıcak iklimde yaşayan Araplar, tere karşı botoksu keşfetti. Bu ilgiyi gören Türk şirketleri, başta Dubai olmak üzere bölgeye akın etti. Hem tatil hem botoks 3 bin euro...

Arap baharını atlatan Ortadoğulular artık kendilerine bakmaya başladı. Türkiye'ye her konuda güvenen ve ilgi duyan Araplar, saç ekiminden sonra estetik ve botoks için de ülkemize gelmeye başladı.

SICAĞA KARŞI ÖNLEM
Özellikle yaz ayları aşırı sıcak geçen Arap ülkelerinde, insanların sıcaktan etkilenmemesi için otobüs duraklarına bile klima takılıyor. Terden kurtulmak için de kol altlarındaki kasları dondurarak terlemeyi engelleyen koltuk altı botoksunu keşfeden Araplar, bunun için de Türkiye'deki tesisleri tercih ediyor. Türk ürünlerine ve dizilerine büyük ilgi duyan Araplar, sağlık turizminde de Türk firmalarının en önemli müşterisi haline geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bu ihtiyacı fark eden Türk estetik merkezleri ve özel hastaneler, koltuk altı botoksu için turlara çıktı. Özellikle Dubai'yi mesken tutan Türk firmaların temsilcileri, buralarda tanıtım yaparak müşteri çekmeye çalışıyor. Uzmanların yaptığı tanıtımlara yoğun ilgi olurken; 1 kişinin koltuk altı botoksu için 500 ile bin euro arası rakamlar veriliyor. Bu tedaviyi tur hizmeti ve kısa bir tatil ile birleştirip, fiyatları 3 bin euroya çıkartanlar da var. Dubai'deki yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre; bazı hastaneler ünlülere yaptıkları koltuk altı botokslarını referans olarak göstererek müşteri çekmeye çalışıyor.

30 DAKİKADA İŞLEM TAMAMLANIYOR
Hastanelerde ya da estetik merkezlerinde uzman hekimler tarafından yapılması gereken koltuk altı botoks uygulamasına, önce kol altına uyuşturucu niteliği taşıyan kremler sürüldükten sonra başlanıyor. Son derece ince uçlu iğneler aracılığıyla problemli olan bölge içine botoks ilacı enjekte ediliyor. Bu sayede, aşırı çalışan ter bezleri ile kaslarının istenmeyen hareketleri etkilenerek terleme sorunu gideriliyor. Yaklaşık yarım saat süren uygulama sonrasında, botoksun etkisi 7-12 ay boyunca sürüyor ve terleme miktarı oldukça azalıyor.

ARDA'LI TANITIM

Dubai'deki yetkililer, bu ülkeye giden birçok Türk firmasının ünlü isimlere yaptıkları koltuk altı botokslarını referans göstererek tanıtım yaptığını belirtti. Yetkililer, firmaların, Atletico Madrid'de oynayan futbolcu Arda Turan'ın da Türkiye'de koltuk altı botoksu yaptırdığını söyleyerek reklam yaptığını anlattı.

BURÇİN GÖKTAN / Takvim
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim