• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

“Böyle giderse ayağım kesilecek”

“Böyle giderse ayağım kesilecek”
3 Yıl önce ayak parmağına tırnak batan ve ameliyata rağmen sağlığına kavuşamayan Arif Tamas ayağını kaybedebilir.

Malatya'da yaşayan 2 çocuk babası Arif Tamas (37), 3 yıl önce ayak parmağına tırnak batması nedeniyle Malatya Devlet Hastanesinde ameliyat edildi. Ameliyata rağmen sağlığına kavuşamayan Tamas, tedavi olabilmek için doktor doktor geziyor.

Arif Tamas, 2007 yılında tırnak batması nedeniyle Malatya Devlet Hastanesine gittiğini, iltihaplı parmağının ameliyat edildiğini belirtti.

Doktorların iki hafta iyileşme süresi verdiği parmağının iyileşmediğini, gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade eden Tamas, bu sürede tedavi olabilmek için birçok hastane ve doktora gittiğini söyledi.

Tamas, “Gün geçtikçe daha da kötüye gitti ve yara ayağıma dağılmaya başladı. 2 yıldır birçok hastane ve doktora gittim. Doktorlar yanlış tedavi ve ilaç uygulandığını söyledi” diye konuştu.

“BÖYLE GİDERSE AYAĞIM KESİLECEK”

Şu anda kullandığı ilaçların da fayda etmemesi halinde ayağının kesileceğini ifade eden Tamas, şunları kaydetti:
“Doktorlar, kapanmayan yara nedeniyle parmak kemiğimi almak zorunda kaldı. Bir süre sonra ayağımda damar tıkanıklığı oluştu. Anjiyo olmam gerektiğini söylediler, oldum. Şimdi doktorların verdiği ilaçları kullanıyorum. Ancak doktorlar ayağımda iyileşme görülmediği takdirde ayağımın kesileceğini söylüyor. Koltuk değneklerine mahkum kaldım.”

Çalışamadığı için kirasını ödeyemediği evinden çıkarıldığını belirten Tamas, daha önce fırında çalıştığını, rahatsızlanınca işi bırakmak zorunda kaldığını bildirdi.

Tamas, şunları anlattı:
“Evden çıkarılınca ağabeyimin evine yerleşmek zorunda kaldık. Zor şartlar altında yaşıyoruz. 8-9 bin lira kadar borcum var, ödeyemiyorum. Çocuğuma ne süt ne de bez alacak param var. Yuvam dağılmak üzere. Oğlumu okula yazdırdım. Maddi imkansızlıktan dolayı gönderemedim. Ailece psikolojik çöküntüye uğradık. Çocuklarımın geleceğinden endişeleniyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve belediyeye başvurdum. Sadece ekmek fişi ve gıda yardımı aldım. Yetkililerin aileme ve çocuklarıma sahip çıkmasını istiyorum.”

“MAHKEMEYE BAŞVURABİLİR”

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulvahap Boztepe, olayın gerçekleştiği belirtilen tarihte hastanede görevli olmadığını, tedaviyi uyguladığı iddia edilen doktorun şu anda hastanede görev yapmadığını kaydetti.

Boztepe, mağdur olduğunu düşünen her vatandaş gibi Arif Tamas'ın da rapora gerek kalmadan mahkemeye başvurarak hakkını arayabileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim