• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Bu devlet hastanesinde hastaya pijama bile veriyorlar

Bu devlet hastanesinde hastaya pijama bile veriyorlar
Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Akın Kaya, ihtiyaç sahibi hastalara pijama, terlik ve hijyen çantası ile yeni doğan çocuklar için cinsiyetine göre havlu, zıbın gibi giyeceklerin olduğu mavi veya pembe çantalar hediye ettiklerini söyled

Opr. Dr. Kaya, "2010 yılı itibariyle yatan bütün hastalarımıza içerisinde terlik, ıslak mendil ve bardak bulunan hijyen paketi, ihtiyaç sahiplerine de pijama takımı hediye ediyoruz." dedi.

Hastanelerinin 2004 yılından bu yana hizmet verdiğinin altını çizen Başhekim Opr. Dr. Kaya, kış aylarında 20 bin 279 olan Pozantı'nın nüfusunun Tekir ve Akçatekir'in nüfuslarıyla, yaz sezonunda çevre illerden gelen vatandaşlarla 200 bine çıktığını kaydetti. 30 yatak kapasitesine sahip olduklarını belirten Başhekim Opr. Dr. Kaya, "Bünyemizde Genel Cerrahi Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğu Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Hatalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı ve Anestesi Uzmanı ile birlikte 6 pratisyen hekim ile acil hizmeti, 1 diş hekimi ile Ağız ve Dış Sağlığı Hizmetlerini aksatmadan vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

AKÇATEKİR SEMT POLİKLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ

Yaz dönemi yayla sezonu ile faaliyete başlayan Akçatekir Semt Polikliniği'nde, Mayıs ayından itibaren cumartesi günü dahil haftanın 6 günü Ekim ayı ortasına kadar polikliniklerde, dahiliye uzmanı, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, diş hekimi ile beraber laboratuvar ve röntgen hizmetleri verdiklerini söyledi. İdealist ve çalışkan idarecilerle çalışmaktan mutlu olduğunu da ifade eden Başhekim Opr. Dr. Kaya, Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Hasan Mercan, Hastane Müdürü İzzet Kasap ve Başhemşire Hediye Dilmen'in başarılarında önemli yeri olduğunu vurguladı.

Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesinde Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları branşlarında operasyonların rahatlıkla yapılabildiğini de belirten Opr. Dr. Kaya, "Hastanemizde, hemoroid ameliyatından tutun, horlama, baş boyun cerrahisi operasyonları, sezeryan, biyopsiler ve teropatik kürtaj gibi ameliyatlar yapılmakta." diye konuştu..

HAFTANIN 6 GÜNÜ DİYALİZ HİZMETİ VERİLİYOR

Beş adet hemodiyaliz cihazlarının bulunduğunu söyleyen Başhekim Opr. Dr. Kaya, "Bünyemizde üç sertifikalı hemşire, bir sertifikalı sağlık memuru, haftada bir gün çalışan geçici görevli diyaliz hekimi, ayda bir gelen nefrolog ve diyetisyen gözetiminde kış aylarında 14 hastaya hizmet vermekteyiz. Bu sayı, 2011 yılının kış mevsiminde 16, yaz mevsiminde ise 24'e ulaşmış ve haftanın 6 günü diyaliz hizmeti veriyoruz. 2012 yılı içerisinde bu sayının yazın 32 hastaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Hastalarımıza ulaşım kolaylığı sağlamak için de bir araç tahsis ettik." diye konuştu.

Organ Bağışı Birimi ve Hasta Hakları Birimi de oluşturduklarının altını çizen Başhekim Opr. Dr. Kaya, hasta ve hasta yakınları ile personeli eğiterek bu konuda bilinçlenmelerini sağladıklarını da söyledi. Evde Bakım Birimini de hayata geçirdiklerini söyleyen Başhekim Opr. Dr. Kaya, "Bu konuda 2 uzman doktoru ve bir hemşire görevlendirilerek Evde Bakım Birimi Hizmet aracı düzenledik. 2011 yılı aralık ayı itibariyle 12 hastaya hizmet verdik. Ayrıca, Sigara Bıraktırma Polikliniğini de Aralık 2010'da faaliyete geçirdik. 2011 yılı Aralık ayı itibariyle de 51 kişi polikliniğimize başvuru yaptı. Yine, Ağız ve Diş Sağlığı Birimnde diş protez hizmetleri başlamıştır. 2011 yılının son aylarında 7 adet diş protezi yapıldı. Ocak ayında ise 15 protez yapıldı. 2012 yılı içerisinde de Algoloji Polikliniğini açmayı planlıyoruz." diye hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim