• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bu işi yapanlar çabuk yaşlanıyor

Bu işi yapanlar çabuk yaşlanıyor
Stres, hareketsizlik, uzun süre bilgisayar ve cep telefon kullanımı, düzensiz beslenme gibi faktörler beyaz yakalılarda erken yaşlanmaya sebep oluyor.

Stres, hareketsizlik, uzun süre bilgisayar ve cep telefon kullanımı, düzensiz beslenme gibi faktörler beyaz yakalılarda erken yaşlanmaya sebep oluyor.

Balı çok sıcak sütle içmeyin

Erken yaşlanma belirtileri en çok göz çevresinde, bacaklarda görülüyor ve tüm deri tabakasında kaliteyi düşüyor. Kadın yöneticiler erken yaşlanma riskini daha çok taşıyor

Satış, pazarlama, reklamcılık, bankacılık gibi iletişim odaklı sektörlerde çalışanlar ve yöneticiler; bir yandan daha erken yaşlanma, diğer yandan kendilerinden genç, dinç ve iyi görünümlü (prezantabl) olma beklentisi arasında kalıyor. Çözümü arayışı içindeki yöneticiler çareyi estetik kliniklerinde buluyor.

Konuyla ilgili bilgi veren ArtPlast Estetik Cerrahi Kliniği'nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; yöneticiler ve iletişim odaklı işlerde çalışanların farklı yıpranma, yaşlanma belirtileri taşıdığını, bu sebeple kendilerine daha özel bir anti-aging programı uygulandığını belirtti.

Op. Dr. Özdemir; "Büyük yöneticiler daha düzenli işler yapan yaşıtlarına göre daha çabuk yaşlanıyor. Ancak tezat şekilde sürekli göz önünde oldukları için görünümlerine dikkat etmek ve bakımlı olmak zorundalar" dedi.

YÖNETİCİLERİN KARŞILAŞTIĞI ERKEN YAŞLANMA BELİRTİLERİ

Özdemir; uzun saatler çalışmanın, yetersiz dinlenmenin özellikle kadınları olumsuz etkilediğini belirterek karşılaşılan sorunları şöyle sıralıyor;

"Uzun ve stresli çalışma saatlerinin getirdiği yıpranma, yüzde özellikle de dudak ve yanak çevresinde sarkmaya yol açar.

"Uzun saatlerde masa başı çalışma duruşu ciddi biçimde bozar ve kamburluk, varis, özellikle bel ve göbek çevresinde yağlanma problemi doğurur.

"Uykusuzluk, stres uzun süre bilgisayar kullanımı göz çevresini erken kırıştırır ve gözaltlarında morluğa, gözaltı torbalarına ve yorgun görüntüye yol açar.

Cildinizi çevresel kirlerden arındırın

"Yeterince dinlenemeyen, aşırı sigara dumanına maruz kalan cilt matlaşır, esnekliğini kaybeder, gözenekleri genişler, akne, yağlanma gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.

FARKLI BİR ANTİ-AGİNG PLANI GEREKLİ

"Günümüzde tıbbın vardığı son noktada zamanı az, işlem yaptığının anlaşılmasını istemeyen, dinlenme ve iyileşme için beklemek istemeyen kesime özel çözümler üretebiliyoruz" diyen Op. Dr. Özdemir, bu çözümlerin genellikle plastik cerrahinin klasik ameliyatlarını daha efektif hale getirmek ya da cerrahi operasyonları erteletecek ve uygulama sonrası çalışma hayatına hemen dönebilecek işlemler olduğunun altını çizdi. Özdemir bu işlemlerin neler olduğunu aktardı:

- Yöneticilerde özellikle yüzde direkt yaşlanma efekti yaratan sarkmalar daha erken görülüyor. Göz kapağı sarkmalarını ameliyat olmaksızın thermage ile, dudakların iki yanındaki sarkmaları ve yüzümüzde çöken yanakları Bio Expander türü doğal dolgularla tedavi ediyoruz.

- Stres ve uzun süre ekrana bakmaktan kaynaklı gözaltı morluklarını lazerle kısa sürede hafifletiyoruz.

- Yeterince dinlenmeyen ve düzensiz beslenen ciltlere tıbbın bir çözümü maalesef yok ancak IAL gençlik aşısı hiçbir iz ve belirti taşımadan cildi gençleştirip tazelik verdiği için keskin bir değişiklik istemeyen iş dünyası tarafından çok tercih ediliyor.

TEK SEANSTA MÜKEMMEL ETKİ

- Cilt gençleştirmede ameliyatsız cilt germe sistemi Thermage'ı kullanıyoruz. Ciltte gevşemeler, sarkmalar görülen kişilerde, elastikiyet kaybını gidermek için çok etkili. Tek seans ve iyileşme süresi gerektirmiyor.

- Vazer Sponge Compact System dediğimiz; Liposelection uygulamasıyla özel şekillendirici korsenin birlikte kullanıldığı sistemle; ağrısız, işlem ertesi kalıcı izler olmaksızın konforlu bir incelme elde edebiliyoruz. Aynı bölgelerde yeniden yağlanma olmuyor.

ERKEK YÖNETİCİLER RAHAT

- Bazı erkeklerde görülen göğüs büyümesi sorununu bölgesel incelmede kullandığımız Vaser Liposelection yöntemi ile kısa sürede ve kalıcı olarak çözülüyor. Sürekli göz önünde olan iş adamlarının sıkça tercih ettiği ve hayat kalitelerini artıran bir yöntem.

- 45 dakikaya inen göğüs ameliyatları çalışan kadını korkutmuyor. Eskiden göğüs ameliyatları saatler sürer iyileşmesi de yine bir o kadar zahmetli ve masraflı olurdu. Şimdi bu ameliyatların süresi 45 dakikaya kadar düştü. Operasyon sonrası ise en fazla 4 ile 7 gün arasında omuz hareketlerinden kaçınarak işbaşı yapabiliyorsunuz

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Eczacılardan 'zayıflama hapı' uyarısı

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3953 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim