• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bu yiyecekler zihninizi açacak

Bu yiyecekler zihninizi açacak
Amerikan erkek sağlığı dergisi Men's Health, sağlıklı besin listesi verdi. Beynin sağlıklı şekilde çalışması için tüketilmesi gerekenler şunlar:

1- Soğan: Mantıklı düşünmeyi sağlıyor. Japon araştırmacılara göre, içeriğinde kükürt bulunan soğan vücuttaki toksinleri dengeliyor.

2- Sardalya: Hafızanın gücünü artıran D vitaminini içerir. Beslenme yazarı Kate Percy, sardalyanın günde 80 gram tüketilmesini öneriyor.

3- Antepfıstığı: Diyetisyen Anita Bean, öğleden sonra 25 gram tüketilmesini önerdiği antepfıstığının gerçek bir aminoasit olduğunu söylüyor.

4- Biber: Biber, beynin sinir taşıyıcılarını düzenliyor ve günlük besin miktarının yüzde 14’ünü karşılıyor.

5-Yabanmersini: Bir Fransız araştırması, yabanmersininin kavrama yeteneğini artıran flavonoid maddesini yüklü miktarda içerdiğine vurgu yapıyor. Diyetisyen Bean, 120 gram yabanmersininin yoğurtla tüketilmesini öneriyor.

6- Badem: Günlük alınması gereken magnezyum miktarının yüzde 20’sini karşılıyor. Atıştırmalık olarak yaklaşık 28 gram tüketilmesi öneriliyor.

7- Kırmızı lahana: Doğranmış olarak 100 gram tüketilmesi gerekiyor.

8- Barbunya: B vitaminlerinin parçası olan inositol ve kolin maddelerini içeren barbunya, beyin hücrelerinin çalışmasına yardımcı oluyor. Acı biberle birlikte ve günde 177 gram tüketilmesi öneriliyor.

9- Balkabağı: Luteonin kaynağı olan balkabağı ise beynin hafızayla ilgili bir bölümü olan hipokampüste oluşabilecek bir enfeksiyonu engellemeye yardımcı oluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2993 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim