• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Bulgaristan'dan mezun olan diş hekimi ve doktorların diploma denklikleri için STS duyurusu

Bulgaristan'dan mezun olan diş hekimi ve doktorların diploma denklikleri için STS duyurusu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Bulgaristan'dan mezun olan diş hekimi ve doktorların diploma denklikleri için Seviye Tespit Sınavı (STS) duyurusu yayımlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Bulgaristan'dan mezun olan diş hekimi ve doktorların diploma denklikleri için Seviye Tespit Sınavı (STS) duyurusu yayımlandı;


 

DUYURU

Bulgaristan’daki Yükseköğretim Kurumlarından Mezun Olup 
Diş Hekimliği Alanı İle Tıp Doktorluğu Alanında
Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin
Seviye Tespit Sınavlarına(STS) Başvuracak/Girecek Adayların Dikkatine

 

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca Diş Hekimliği alanı ile Tıp Doktorluğu alanında yapılacak Seviye Tespit Sınavlarına(STS)başvurular, 12 Mart 2013 tarihinde başlamıştır. Başvurular, 20 Mart 2013 tarihinde sona erecektir.

Bu sınavlara başvuru için, 12 Mart 2013 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan Diş Hekimliği Alanı İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Tıp Doktorluğu Alanı İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) İlkbahar Dönemi Kılavuzunun 2. 1. BAŞVURU KOŞULLARI’nda yer alan; 

DİKKAT: Bulgaristan’dan alınan diplomaların denklik işlemlerinin 19.12.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı ile 3 ay süreyle askıda olması nedeniyle, haklarında sınav kararı çıkmış olsa dahi Bulgaristan mezunları Seviye Tespit Sınavı’na başvuramazlar.”

hükmü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Bulgaristan yetkili makamlarıyla yapmış olduğu müzakereler ve Başkanlığın TC Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu yeniden değerlendirilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca “19 Mart 2013 tarihi itibari ile denklik işlemlerine kalındığı yerden devam edileceğine” karar verilmiştir.

Bu karar uyarınca; Bulgaristan’dan Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği alanında alınan diplomalarının denklik işlemleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunmuş ve hakkında Başkanlık tarafından sınav kararı alınmış ilgililer de bu sınavlara başvurabilecektir. Sınavlara başvurular, 20 Mart 2013 tarihinde sona ereceğinden adayların sınav ücretini yatırarak (Sınav ücreti kredi kartı ile de yatırılabilmektedir.) süresi içinde sınava başvuru yapmaları önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim