• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa Devlet ve Onkoloji hastaneleri birleşiyor

Bursa Devlet ve Onkoloji hastaneleri birleşiyor
Bursa'nın ilk hastanesi olan Hisar'daki Memleket Hastanesi ile merhum işadamı Ali Osman Sönmez'in yaptırdığı Onkoloji Hastanesi, fiziki ve personel kapasitelerini daha verimli kullanmaları için tek başhekimin yönetimine geçiyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlık'tan gelen uzmanlar ve yerel yöneticilerin oluşturduğu bir teknik ekibin, binaları yan yana olan iki hastanenin birleşmesi konusunda olumlu baktıklarını, hazırlayacakları raporu önümüzdeki günlerde bakanın oluruna sunacaklarını söylediler. Bursa'nın en büyük hastanesi olarak günde 2 bin poliklinik hizmeti veren Bursa Devlet Hastanesi ile Güney Marmara'da bölge kanser hastanesi olma özelliği taşıyan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanelerinin birleşmesi ile birçok branşta sinerji meydana gelecek. Aynı branşlarda çok sayıda doktorun hizmet verdiği iki hastanede hekimler ve laboratuvar hizmetleri çok güçlü hale gelecek. Birleşmeyi hekimlerde makul buluyorlar. Özellikle cerrahi operasyonlarda zaman zaman sıkıntılar yaşanması durumunda, hem ameliyathane, hem de hekim eksikliği ortadan kalkacak.

Önümüzdeki yıllarda Samanlı'da yapılacak Kanser Hastanesi ile zaten Hisar içinden çıkacak olan onkoloji hizmetlerinin 3 yıla kadar yeni mekanına geçmesi de hedefleniyor. Bu arada sinerji sağlamak için hastaneleri, bir kampüs içerisinde toplamayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı'nın Bursa'da yanyana olan iki hastaneyi birleştirmesi de ortak kullanım avantajlarını arttıracak. Şevket Yılmaz Hastanesi'de Kadın ve Doğum Hastanesi bünyesinde faliyet göstererek, sinerji oluşturuyor. Çekirge Devlet Hastanesi bahçesinde yapılacak yeni tesisler ile de büyümesi ile şehirdeki ana üç hastanenin hizmet kalitesi ve performansları artmış olacak. Bursa Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastanesinden hekim, yatak ve poliklinik sayısı bakımından 3 kat daha büyük bir hacime sahip bulunuyor.

BAŞHEKİM KİM OLACAK

Bursa Devlet Hastanesinde hayırseverlerin büyük katkıları ile ameliyathaneleri yenileyip, odaları özel hastanelerde olduğu gibi 2-3 kişilik hale getirme çalışmalarını yürüten Dr. Mete Ekşioğlu ile Onkoloji Hastanesi Başhekimi Fevzi Harorlu arasında kimin yeni başhekim olacağı da merak konusu oldu.

Başhekim Ekşioğlu, Bursa'nın en büyük hastanesinde hayırsever katkıları ile modernizasyonun tamamlanması için 2 yıllık bir süreye ihtiyacı olduğunu belirtirken, yakın çevresine, hastanedeki dönüşüme rağmen takdirin Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu dile getiriyor. Türkiye'de ilk olarak hastalarını otel kiralayarak tedavi anlayışında farklılık getiren Onkoloji Hastanesi Başhekimi Fevzi Harorlu'da, yeni hastanenin başhekimliği konusunda da destek arayışlarını sürdürüyor.

Ortak yol olarak Ekşioğlu'nun başhekimliğine devam ederek, Harorlu'nun yardımcılığına getirilmesi de düşünülüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim