• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor!
Bursa’da muhtemel bir deprem sırasında hastanelerdeki sağlık cihazlarının zarar görmesini ve hastalara zarar vermesini engellemek isteyen Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Bursa’da muhtemel bir deprem sırasında hastanelerdeki sağlık cihazlarının zarar görmesini ve hastalara zarar vermesini engellemek isteyen Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 15 kişilik ekip, ildeki bütün kamu ve özel hastaneleri dolaşarak, deprem anında hastalar ile hastane personeline zarar verebilecek eşyalar ile hayati önem taşıyan tıbbi cihazların tespitini yapacak. Daha sonra tüm hastanelerin personeline eğitim vererek olan ekip, deprem anında alet ve ekipmanların devrilip zarar görmemesi için sabitlenmesini sağlayacak. Türkiye gündemini uzun yıllardır meşgul eden muhtemel bir Marmara depreminden en çok etkilenecek illerin başında gelen Bursa’da, İl Sağlık Müdürlüğü hayati önem taşıyan bir uygulamaya başladı.

Deprem sırasında yapıyla alakalı olmayan tehlikelerin azaltılması için düğmeye basan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, 15 kişilik bir ekip kurdu. Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’den eğitim alan 15 kişilik ekip, ildeki kamu ve özel hastaneleri dolaşacak. Hastanelerde deprem anında hastalara ve hastane personeline zarar verme ve zarar görme ihtimali olan tıbbi ekipmanın tespitini yapacak olan ekip, toplam bin 500 hastane personeline tıbbi ekipmanların sabitlenmesi konusunda eğitim verecek. Sabitlenen eşyalar ve cihazlar deprem anında oluşan sarsıntıda devrilmeyerek herhangi bir zarar görmeyecek. Böylelikle herhangi bir devrilme, kırılma, parçalanma gibi durumlardan dolayı yaşanacak kazaların da önüne geçilmiş olacak. 2014 yılının sonuna kadar bütün hastanelerdeki tehlike arz eden ekipmanların sabitlenmesi tamamlanacak.

“NE ZARAR GÖRSÜN, NE ZARAR VERSİN”

Deprem anında hastanelerin her zamankinden daha büyük öneme sahip olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Murat Derin, “Hastanelerde bulunan tıbbi ekipmanlar depremler sonrasında çok daha büyük önem taşıyor. Hastanelerin depremde zarar gören vatandaşlara fayda sağlayabilmesi için bu tıbbi ekipmanların kesinlikle zarar görmemesi gerekir. Deprem sırasında yaşanan sarsıntıdan dolayı tıbbi ekipmanlar devrilip zarar görebilir. Bunun önüne geçmek için ekipmanların sabitlenmesi gerekiyor. Kurmuş olduğumuz 15 kişilik ekip hastane hastane dolaşarak hangi ekipmanların sabitlenmesi gerektiğinin tespitini yapacak ve hastane personeline ekipmanların sabitlenmesi için eğitim verecek. Anı zamanda deprem anında devrilecek herhangi bir eşya yada sağlık ekipmanı hastanede tedavi gören hastalara ve hastane personeline de büyük zararlar verebilir” diye konuştu.

Van depreminde bu sıkıntının yaşandığını belirten Derin, “Van depreminde hastanelerdeki sağlık ekipmanlarının neredeyse tamamı zarar gördü. Cihazlar kullanılamaz hale geldi. Durum böyle olunca depremde yaralanan ve hastanelere koşan vatandaşlara yardım etme konusunda aksaklıklar yaşandı” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim