• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Bursa, Sağlık Turizmi Kongresi’ne hazır mı?

Bursa, Sağlık Turizmi Kongresi’ne hazır mı?
Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenecek Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi bu yıl 3-6 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir ...

Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenecek Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi bu yıl 3-6 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Hotel’de gerçekleştirilecek.

Ancak 2011 yılındaki kongrenin Bursa’da yapılmaması için hiçbir engel yok.

Tek şart; Bursa’nın istekli ve kararlı olması...

Sağlık Turizmi Derneği Genel Koordinatörü İffet Erçil Kaya’dan hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü bilgisini aldım. Artık bir gelenek haline gelen kongreye, sağlık turizmi ile ilgili tüm tarafların; özel hastaneler, kaplıcalar, spa, wellness, medikal firmalar ve turizm firmaları, ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl yurtiçi ve yurtdışından 400'e yakın katılımcı ile gerçekleşen kongrede bu yıl, sağlık turizmi alanında daha somut adımların atılması hedefleniyor. “Yabancı Doktorların Çalıştırılması, Tıp Bilişimi, Sağlık Turizminde Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelerin Rolü” gibi konuların geniş şekilde değerlendirilmesi planlanıyor.

Bu yıl kongreye özellikle Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'nden konunun uzmanlarının yanı sıra ciddi oranda yatırımcı ve işadamlarının davet edilmesi, kongreyi daha da farklı kılıyor.

BURSA’YA 80 YATIRIMCI GELİYOR

Kongre kapsamında Bursa’ya da 80 yatırımcı getirilecek.
Giderek küreselleşen Sağlık Turizmi Kongresi’nin kentimiz için de verimli geçmesi konusunda Bursa Valiliği çalışmalarına başladı.
Üç gün boyunca yatırım ve işbirliğinin gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla Bursa’da bulunacak konuklar, Valilik tarafından ağırlanacak.
Bursa Valiliği kongrede de bir stant alacak ancak Bursa’nın gücünü göstermek açısından yeterli değil. Bursa kurum ve kuruluşları gücünü bu noktada göstermeli.

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, konu ile ilgili 19 Ekim’de Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.

Bursa Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GÜMTOB, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yapılan toplantı daveti ile konu ile ilgili tüm tarafların çağrılması planlanıyor. Toplantıda “sağlık turizmi kongresi ve Bursa’ya gelecek olan yatırımcılar için neler yapılmalı” sorusunun yanıtları verilmeye çalışılacak.

Yapılan çağrıya katılım ve gösterilecek çabalar, Bursa’nın Sağlık Turizmi Kongresi’nin Bursa’da gerçekleşmesi için gerekli isteği de yansıtmış olacak aslında.

Konu ile ilgili oluşturulacak çalıştay ve danışma kurulu ile birlikte, planlama-yatırım-pazarlama sürecini barındıran uygun bir model yani master planı ihtiyacı da mutlaka gündeme gelmeli.

Böylece yapılacak envanter saha çalışmaları, Bursa’da olması istenen kongre turizmi için de rol model oluşturacaktır.

Önce ayağımıza gelen fırsat için eller taşın altına konulsun, sonra “Kongre Turizmi” için ne kadar istekli, gönüllü ve de hazırız hep beraber tartışmaya başlayalım…

Sibel Bağcı Uzun
bursahakimiyet.com.tr

Bu haber toplam 2942 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim