• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak ettikleriniz!

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak ettikleriniz!
Burnunun şeklinden memnun olmayan ve bununla birlikte nefes alıp verme problemi olan hastalar estetik operasyona başvuruyor.
 

Burun, temel fonksiyonumuz olan nefes almayı yerine getirdiği için ve yüzün temel organlarından biri olmasından dolayı ayrı bir öneme sahiptir. Yüzümüzün ilk göze çarpan organlarından biri olan burun, dış görüntümüzü ve imajımızı oluşturan en önemli yerlerimizden birisidir. Her bireyin burnu kendisine hastır; bu nedenle burun estetiğinin de kişiye özel olarak planlanması ve gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

Burun estetiğinin amacı, burnun şekli, büyüklüğü ve genel görüntüsünde değişiklikler yaparak burnu yüz ile uyumlu bir hale getirmektir. Burun estetiği ile burun uzaltabilir veya kısaltabilir, küçültebilir veya büyütebilir, şekli değiştirilebilir, kontüründe değişiklikler yapılabilir, burun deliklerini küçültülebilir, “kemer” olarak ifade ettiğimiz üst kısmındaki kemik yapı küçültülüp daha oyuk bir görüntü kazandırılabilir, kalkıklığı artırılabilir, ucu sivriltilebilir veya yuvarlaklaştırılabilir. Burnun kemik veya kıkırdak yapıları ile ilgili değişiklikler yapılabilir. Bütün bunların ne kadar ve ne şekilde gerçekleşeceği ancak kemik kıkırdak ve yumuşak dokuların doktor tarafından muayene edilmesinden sonra anlaşılabilir.

 

Her insanın burun kemiğinin gözle görülür veya görülmez derecede eğri olması oldukça normaldir ve bu duruma sıkça rastlanır. Deviasyonu olan bir septum, eğer hava yollarını kapatacak derecede eğriyse nefes alma zorluğuna yol açabilir. Böyle bir durumda bu eğrilik burun estetiği operasyonu kapsamında düzeltilmektedir ki bu işleme septoplasti adı verilir. Ancak ne alerji ne de burun akmaları septoplasti ya da rinoplasti ile çözümlenemez.

 

Burnum güzel, rüyalarım güzel...

 

Burun ameliyatı olan hastalarımızla gerçekleştirdiğimiz araştırma çok önemli bir takım sonuçları gözler önüne serdi; bizde bunları bu sene Washington da gerçekleştirilen Amerikan Estetik Cerrahi Derneği’nin toplantısında uluslararası platformda meslektaşlarımızla paylaştık. Yaptığımız bu çalışmada estetik amaçli yapılan ameliyatlarda septum deviasyonunu düzelttiğimizde hastalarımızın uyku kalitesinde belirgin düzelme olduğunu tespit ettik. Bu beklenen bir bulguydu ancak bu çalışma hiç beklenmedik bir sonuç daha ortaya çıkardı. Sadece estetik girişimde bulunduğumuz burun ameliyatlarından sonra da objektif kriterlere bakılarak hastalarımızın uyku kalitesinde istatistiksel olarak anlamlı bir iyileşme tespit ettik. Bu özellik burun açılarında yaptığımız değişikliklere ve kişinin özgüveninin yükselmesiyle ilişkili olabilir. Nedeni ne olursa olsun bilimsel veriler estetik burun ameliyatlarının kişinin uyku kalitesinde bir artışa neden olduğunu ortaya çıkarttı. 

 

Burun estetiği için uygun bir adayda aşağıdaki özelliklerden en az bir tanesi bulunmaktadır.

·          Burun yüze göre geniş veya uzundur.

·          Burun kemiği kırık ya da eğridir.

·          Kaza veya darbe gibi bir nedenden dolayı burnun şekli değişmiştir.

·          Burnun iki tarafında gözle görülür bir asimetri bulunmaktadır.

·          Yan profilden bakıldığında burun ucu düşüktür.

·          Burun delikleri burnun genel şekline uygun değildir.

·          Burun ile dudak arasındaki açı çok dar veya çok geniştir.

·          Burun sırtında kemer yapısı mevcuttur.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11808 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim