• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Burunda tampon unutan doktora 2 yıl hapis istemi

Burunda tampon unutan doktora 2 yıl hapis istemi
Eskişehir'de Safiye Karaca, geçirdiği ameliyat sırasında burnunda tampon unuttuğunu iddia ettiği doktor O.Ö.'dan şikayetçi oldu.

Eskişehir'de Safiye Karaca, geçirdiği ameliyat sırasında burnunda tampon unuttuğunu iddia ettiği doktor O.Ö.'dan şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu'nun kusurlu bulduğu doktor hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2007 yılında rahatsızlığı sonucu Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzman Doktoru O.Ö.'ya ameliyat olduğunu belirten 55 yaşındaki Safiye Karaca, ameliyattan 5 gün sonra hem kontrol, hem de burnundaki tamponları aldırmak için hastaneye gittiğini söyledi. Karaca, sağ burnundaki tamponun alındığını sol burnundakinin ise alınmadığını belirtti. Burnundaki ağrıların geçmemesi, ağır kokular gelmesi ve şiddetli baş ağrıları üzerine 20- 25 gün sonra tekrar gittiği doktor O.Ö. tarafından bir damla yazılarak evine gönderildiğini öne süren Karaca, ameliyattan bir ay sonra gittiği bir başka doktor tarafından da 'sinüzitlerin azmış' denilerek damla verildiği ve evine gönderildiğini söyledi.

BAŞKA HASTANEDE TOMOGRAFİ ÇEKTİRDİ

Safiye Karaca, gittiği bir başka hastanede çekilen tomografi ve endoskopi sonucu sol burnunda tampon unutulduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Yaklaşık 40 santimetre uzunluğundaki tamponun yapılan müdahale ile çıkartıldığını belirten Karaca, yaklaşık 7 ay burnunda tampon ile yaşamak zorunda kaldığını öne sürerek doktor hakkında şikayetçi oldu.

2 YIL'A KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Safiye Karaca'nın Cumhuriyet Savcılığına şikayeti üzerine doktor O.Ö. hakkında 'görevi ihmal' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Doktor O.Ö. duruşmada verdiği ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. O.Ö. "Ben hastayı ameliyat edip etmediğimi hatırlamıyorum. Ayrıca biz hastalara ameliyattan 3 gün sonra hem kontrol hem de tamponların alınması için çağırıyoruz. Hasta bize tekrar gelmemiş olabilir" dedi.

ADLİ TIP KURUMU DOKTORU KUSURLU BULDU

İstanbul Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun göndermiş olduğu rapor doktorun aleyhine geldi. Raporda şöyle denildi:

"Safiye Karaca'nın Eskişehir devlet Hastanesi'nde uzman doktor O.Ö. tarafından 'konka bulloza' tanısı ile yapılan ameliyat sonrası sağ burundaki tampon alınmasına rağmen, sol burundaki tampon unutulmuştur. Bu durumun olabilecek komplikasyonlardan olmakla beraber Safiye Karaca'nın mevcut şikayetleri ile ameliyatı gerçekleştiren KBB Uzmanı Dr. O.Ö.'a yeniden başvurmasına, ayrıca aynı hastanenin semt polikliniği KBB polikliniğinde muayene edilmesine rağmen, müracaat ettiği doktor O.Ö.'ın gerekli özen ve dikkati göstermeden, ayrıntılı muayene yapmadan kişiye tedavi uyguladığı, dikkat ve özen eksikliği bulunduğundan eylemlerinin tıp kurallarına uygun olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur."

Mahkeme, sanık O.Ö.'nün olay günü hastanede görevi başında olup olmadığının hastane yönetiminden sorulması ve O.Ö.'nün ekonomik, sosyal durumunun tespit edilmesi amacıyla duruşmayı 20 Aralık 2012 tarihine erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3500 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim