• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

BUSAT, Bursa'yı Amerika'da tanıttı

BUSAT, Bursa'yı Amerika'da tanıttı
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) , Amerika Birleşik Devletleri'nde 5'incisi yapılan Dünya Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılarak hem Bursa'yı hem de sağlık ve turizm kuruluşlarını tanıttı.

ABD Miami kentinde düzenlenen kongrede, 94 ülkeden yaklaşık 2 bin katılımcı yer aldı. BUSAT adına kongreye Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Ozan, Genel Sekreter Çiğdem Atalmış ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Alagöz katıldı.

Bursa'yı özellikle sağlık ve turizm kuruluşları bağlamında tanıtma amacıyla fuara katılan BUSAT ziyaretçilerin ilgisini çekti. İstanbul'un yanısıra Türkiye'den İzmir ve Bursa'nın STK düzeyinde katıldığı fuarda çok sayıda görüşme gerçekleştirildi. BUSAT adına kongreye katılan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Ozan, bu kadar önemli ve büyük bir organizasyonda Bursa'nın varlığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Son yıllarda gittikçe büyüyen medikal ve termal turizm yatırımlarımız dünya çapında görücüye çıktı. Gerek kongre oturumlarına gerekse fuar standımızda Bursa'yı ve kurumlarımızı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Önümüzdeki yıl Bursa'da gerçekleştireceğimiz Uluslararası katılımlı Sağlık Turizmi Kongresi'ne yönelik diyalog ve çalışma imkanı bulduk. İkili görüşmelerle de pazar payımızı artırmaya yönelik çalıştık."

TÜRKİYE ÖDÜL ALDI

ABD'nin Miami kentinde düzenlenen 94 ülkeden 400'ü aşkın satın almacı ve 2 bini aşkın delegenin yer aldığı 5. Dünya Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı'nda katılımcıların oylarıyla Türkiye'ye "En iyi Stand Tasarımı ve Sağlık Turizminde En Aktif Ülke" ödülü verildi.

Sıralamada diğer ödülleri Meksika ve Kolombiya paylaştı.

Ödülü veren Amerikan Medikal Derneği-MTA Başkanı Rene Marie Stephano "Türkiye sağlık turizmindeki başarılarıyla dünyayı şaşırtıyor. Bu kongrede Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın zirvesine oturduğu ortaya çıktı"dedi.

ÇAKMAK: İSTANBUL ZİRVESİNDE DÜNYAYA YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi -THTDC Başkanı Emin Çakmak da fuar ve kongrede Türkiye'ye gösterilen ilgiye teşekkür ederek "Miami sağlık turizmi zirvesine oldukça geniş bir alanda Türkiye'yi sağlık turizminde zirveye taşıyan en değerli kuruluşları ile katıldık. Amerikan Medikal Turizm Derneği ve katılımcı ülkelerin işbirliğinde İstanbul'da düzenleyeceğimiz sağlık turizmi zirvesinde dünyaya yeni ufuklar açacağız" dedi.

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim