• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükçekmece'de sağlık devrimi

Büyükçekmece'de sağlık devrimi
Evde bakım sağlık hizmetinde teknolojik devrim olarak değerlendirilen projenin tanıtım toplantısına ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Kronik hastalıklar on-line takip edilecek. Büyükçekmece Belediyesi yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sağlık açısından 24 s

Büyükçekmece Belediyesi Tele Sağlık Projesini tanıttı.

Evde bakım sağlık hizmetinde teknolojik devrim olarak değerlendirilen projenin tanıtım toplantısına ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Kronik hastalıklar on-line takip edilecek. Büyükçekmece Belediyesi yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sağlık açısından 24 saat esasına dayalı olarak takibini sağlayan cihazları Büyükçekmecelilere sundu. Proje, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç olan vatandaşlar için geliştirildi. Şeker, tansiyon ve kalp yetmezliği gibi kronik hastalıklara ilişkin ölçümleri yaparak, aynı anda Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde görev yapan sağlık çalışanlarının bilgisayar ekranlarına yansıtma özelliğine sahip olan cihazlar, bu hizmetin sağlanmasında görev alacak yetkililer tarafından vatandaşlara tanıtıldı. Basit EKG çekilebilecek Proje kapsamında kronik hastalığı bulunan vatandaşlar şeker, tansiyon ya da kalp ölçümlerini basit bir şekilde yapacaklar. Bu ölçümleri on-line olarak takip eden sağlık çalışanları, herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmesi durumunda, anında müdahale kabiliyetine erişmiş olacaklar. Basit EKG çekebilen cihaz sayesinde kalp krizi öncesindeki hayati dakikalar, müdahale için kullanılabilecek. Ayrıca şeker krizine girme riski bulunan vatandaşlara da anında müdahale edilebilecek. Bu hizmetlerin haricinde evlere yerleştirilecek panik butonu sayesinde vatandaşlar 24 saat süresince sağlık ekipleriyle irtibat kurabilecekler.

Büyükçekmece en iyisini hak ediyor.

Yoğun programı dolayısıyla sunuma katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgüne vekaleten bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Oral, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu yöntemin yaygın olarak kullanıldığım biliyoruz. Büyükçekmece Belediyesi olarak kronik hastalığı bulunan 300 vatandaşımızın sağlık takibini yapıyoruz. Tele Sağlık Projesi sayesinde bu sayı daha da üst seviyelere taşınacaktır. Büyükçekmece halkının en iyi hizmeti hak ettiğinin bilinciyle hareket eden Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, bu kolaylığı da vatandaşlarımıza armağan ediyor" diye konuştu.

Hizmet hayata geçiriliyor.

Hastalık takibinin rahat bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlayan bu teknolojiyi kullanmak isteyen vatandaşların, Büyükçekmeçe Belediyesinin Mimarobadaki Sağlık İşleri Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Evinden çıkamayacak durumda olan vatandaşların da telefon başvuruları yeterli oluyor. Belediye yetkilileri, gelen başvuruları değerlendirerek gerekli araştırma çalışmalarının ardından Tele Sağlık Projesini ihtiyaç duyulan evlere dağıtmaya başlayacak. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim