• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Çalışan anne suçluluk hissetmemeli

Çalışan anne suçluluk hissetmemeli
Çalışan anneler genellikle çocuklarına karşı yeterli olamadıklarını düşünüp, suçluluk duygusuna kapılıyor. Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hüseyin Tatar, `Çalışan anne olmak yetersiz anne olmakla aynı şey değildir,..

Anne ve işkadını kimlikleri olan kadınlar bazen işlerinde ve annelik görevlerinde birtakım sorunlar yaşıyor. Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar; çalışma ve ev hayatının getirdiği sorunlardan yorgun düşen kadınların suçluluk psikolojisi altında ezildiğini söylüyor.

Çalışan annelerin çocuklarıyla geçirdikleri zamanı yetersiz buldukları için bir süre sonra kendilerini suçlu hissetmeye başladıklarını belirten Tatar, `Aslında çalışan annelerin kendilerini suçlu hissetmelerine hiç gerek yok. Çocukların yaşadıkları sorunlar annenin çalışmasıyla ilgili değil, annenin kendi kaygısını gidermeye yönelik yaptıkları hatalı davranışlardan kaynaklanıyor` diyor.


Anneler bu suçluluk duygusuyla ister istemez birtakım yanlışlar yaptıklarını da vurgulayan Dr. Hüseyin Tatar, bu yanlışları ve yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:


Çocuğunun her istediğinin yapılması,


Annenin eve geldikten sonra tüm zamanının çocuğuyla geçirmeye çalışması,


Annenin suçluluğu telafi etmek için sürekli çocuğuna bir şeyler alması.


Çalışan anne olmak yetersiz anne olmak değil. Yeter ki çocuklara kaliteli zaman ayrılabilsin.


Zamanın sınırsız, sizin de `biyonik kadın` olduğunuz yanılgısına düşmeyin.


Her yaptığınızın mükemmel olması gerekmiyor.


Çocuğunuzla geçireceğiniz zamanı onunla birlikte programlayın ve bu programa olabildiğince sadık kalın...

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim