• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Camiden anons yapıldı, çocuğunu kapan hastaneye koştu

Camiden anons yapıldı, çocuğunu kapan hastaneye koştu
Ordu Gölköy'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle çoğunluğu çocuk yaklaşık 200 kişi hastaneye ve sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde bu gece karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle çoğunluğu çocuk yaklaşık 200 kişi Gölköy Devlet Hastanesi ve Aile Hekimlikleri'ne başvurdu. Gölköy İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, "Gıda zehirlenmesi diye tahmin ediyoruz. Gıdalar tahlil için alındı, tahlile gönderilecek. İlçe merkezinde 115 kişi, köylerle birlikte 200 kişi hastaneye ve Aile Hekimliği'ne başvurdu. Herhangi bir sorun yok, sağlık açısından hayati tehlike olan bir durum yok. Sadece hastanede değil Aile Hekimlerimizi mahallelere gönderdik arkadaşlarımız orada da müdahale ediyor" dedi.

Edinilen bilgiye göre taşımalı eğitim verilen okullarda okuyan bazı öğrenciler, akşam saatlerinde evlerinde rahatsızlandı. Aileler, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleri üzerine çocuklarını Gölköy Devlet Hastanesine götürdü.

Bir süre sonra ilçede şikayet sayısının artması üzerine, ambulanslar ve mahalle hattındaki dolmuşlarla, rahatsızlanan öğrenciler hastaneye ulaştırıldı. Kan örnekleri alınan öğrenciler, hastanede müşahede altında tutuluyor. Hastane yetkilileri, öğrencilerin okulda yedikleri öğle yemeğinden zehirlenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruyor.

Hastaneye gelerek yetkililerden bilgi alan Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki her öğrenciye ulaşmaya çalıştıklarını, konunun araştırıldığını ve savcılığın inceleme başlattığını belirtti.

İlçelerinde yaşananların talihsizlik olduğunu dile getiren Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin yedikleri yemekten zehirlendiklerini düşünüyoruz. Doktorlarımızın verdiği bilgi de bu yönde. Şu ana kadar hastaneye 85 öğrenci adli vaka olarak giriş yapmış durumda. Bunlara arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaptı. Hayati tehlikesi olan öğrencimiz yok ancak her şeye rağmen hastanenin dışında aile hekimliklerine de öğrenci gidebilir düşüncesiyle buraları da açık hale getirdik. Buralara ayrıca tıbbi desteklerimizi de sağladık. İlçede her duruma karşı ambulans sayısını da artırdık. Temennimiz sayının daha fazla artmaması."

- Camiden anons yapıldı

İlçedeki bazı camilerden anons yaptırdıklarını belirten Kıyıcı, "Anonsla, çocukları rahatsızlanan ailelerin hastaneye başvurmalarını istedik. Aynı zamanda ilçe halkının paniğe kapılmaması yönünde anons yaptırdık. Bu konuda ilanlarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3620 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim