• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Canan Karatay meslekten men edildi mi? Yanıtı kendisi verdi

Canan Karatay meslekten men edildi mi? Yanıtı kendisi verdi
Canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunan ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, kendisiyle ilgili yapılan bazı haberlere tepki gösterdi.

Meslekten men edilmediğini vurgulayan Karatay, özel bir hastanede kendisinin meslekten men edildiğine yönelik postere tepki göstererek, ''Bir kadın doğum kliniği, bir özel hastane ki şimdi burada ismi önemli değil, söylersek kıyamet kopar. Onlar yaparken kıyamet kopmuyor, ama ben söylersem kıyamet kopuyor biliyorsunuz'' dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan ve Balçiçek İlter'in sunduğu "Söz Sende" programına konuk oldu.

"MESLEKTEN MEN EDİLMEDİM"

Canan Karatay, meslekten men edildiği iddialarını, "Kimse beni meslekten men edemez, men edilmedim" diyerek yalanladı. Karatay, "Bunu kendi aralarında konuştular, bunu medyaya servis yapmışlar. Anti Karataycılar da bunu çok güzel kullandılar, hala da devam ediyorlar" dedi.

"ONLAR YAPARKEN KIYAMET KOPMUYOR, BEN SÖYLERSEM KIYAMET KOPAR"

Kendisine hastalardan haberler geldiğini belirten Karatay: "Özellikle kadın doğumkliniklerinde doktorlar, 'o kadını dinlemeyin, o meslekten men edildi' diyorlar."

"Yeğenim, rutin kontrol için İstanbul'un çok önemli, saygın bir hastanesinde gidiyor. Kadın doğum kliniğinde, hemşirenin kayıt bankosunun arkasında benim koca bir fotoğrafım, altında meslekten men edildi yazıyor. Bir kadın doğum kliniği, bir özel hastane ki şimdi burada ismi önemli değil, söylersek kıyamet kopar. Onlar yaparken kıyamet kopmuyor, ama ben söylersem kıyamet kopuyor biliyorsunuz. Orada meslekten men edildi diye poster asmışlar!"

Canan karatay’ın meslekten men edildi mi? İşte o sorunun yanıtı :Tabip Odası Başkanı : Yeni bir men cezası yok

Hürriyet’e bilgi veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez de “yeni bir meslekten men cezası doğru değil” dedi.

"MESLEKTEN MEN EDİLME" TARTIŞMASINDA NE YAŞANMIŞTI
Prof. Dr. Karatay katıldığı televizyon programında gebelikte uygulanan testlerle ilgili “Bir kerede anneye yüklenen 100 gram şekerin plasentayı ve bebeği bozduğu biliniyor. Bizde bazı anne adaylarına 4 kere, 10 kere yapılıyor” şeklinde konuşmuştu. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, bu açıklama üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği de ayrıca Prof. Dr. Canan Karatay'ı "hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü" gerekçesiyle şikayet etmişti. Dernek şikâyetinde Karatay’ın uzmanlık dışı bir konuda tıbbi değerlendirme yaptığı, bilimsel olmayan açıklamalarla halk sağlığına zarar verdiği, kendi reklamını yaptığı, tıbbi bir konuyla ilgili ihtilafında kendisiyle farklı düşünen hekimlerle etik olmayan tartışma yöntemlerini kullandığı iddialarında da bulunmuştu. Bunun üzerine 5 hekimden oluşan İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu Karatay’ın Tıbbi Deontoloji Tüzüğü, Hekimlik Meslek Etiği Kurallarını ihlal ettiği, bilim dışı söz ve tutumlarına, meslektaşlarını kötülemeye ısrarla devam ettiği gerekçesiyle geçici olarak meslekten alıkoyma cezasıyla cezalandırılmasına oybirliğiyle karar verdi. Karar bir yandan Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu’na, diğer yandan iadeli taahhütlü olarak Karatay’a yollandı. Karatay’ın yazıyı almasından itibaren 15 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Karatay’ın cezası Yüksek Onur Kurulu’nda da görüşülecek. Eğer onanırsa uygulamaya geçilecek. Türk Tabipler Birliği'ne giden dosya TTB'nin Onur Kurulu tarafından görüşülmeyi bekliyor. İstanbul Tabip Odası konu ile ilgili olarak açıklama yapmadı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim