• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Çarşı pazar gezmeleri egzersiz sayılmaz

Çarşı pazar gezmeleri egzersiz sayılmaz
Adana Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aydın Ender Süzer, çarşı pazar gezmelerinin egzersiz sayılmayacağını söyledi. Adana Tabip Odası, Türkiye Emekli Derneği ile Tüm Emekli-Sen İşbirliği ile düzenlenen..

Adana Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aydın Ender Süzer, çarşı pazar gezmelerinin egzersiz sayılmayacağını söyledi.


Adana Tabip Odası, Türkiye Emekli Derneği ile Tüm Emekli-Sen İşbirliği ile düzenlenen Sağlıklı Yaşam Konferansları devam ediyor.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca, ` 60 yaş ve üzeri insanlarımızın emeklilik dönemlerinde sağlık konusunda daha bilinçli ve kaliteli yaşamaları için düzenlediğimiz Sağlıklı Yaşam Konferanslarının 8.sini düzenlemiş bulunuyoruz. Bu hafta fizik-egzersiz konusunu işleyeceğiz. Emeklilikte fiziki aktivitelerin nasıl yükseltileceğini öğreneceğiz.` dedi.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aydın Ender Süzer de konuşmasında çarşı pazar gezmelerinin egzersiz yerine geçmeyeceğini vurguladı.


Süzer, `Egzersiz, fiziksel aktivite, istemli kas faaliyeti ile vücut metabolizmasının yükseltilmesi ve enerji oluşturularak bu enerjinin aktivitede kullanılması işidir. Egzersiz, kas iskelet sistemini, kalp damar sistemini, solunum sistemini, sinir sistemini, endokrin sistemini etkiler. Kalp damar sistemine etkileri ise kalp atım volümünü arttırır. Kalp hızı artar, kalp dakika volümü ve kan basıncı artar, kalp akımının dağılımında değişiklikler olur ve arteriyovenöz oksijen farkı artar. Solunum Sistemine etkisi ise solunum hacmi artar, solunumun frekansı artar, Solunum dakika hacmi artar, Akciğer difüzyon kapasitesi artar.` dedi.


Düzenli fiziksel aktivitenin faydalarını anlatan Süzer, `Sağlıklı kemik, kas ve eklem yapısı oluşur. Kasların güçlenmesini, vücut esnekliğini sağlayarak güçlü, esnek, düşmeden rahatlıkla hareket edebilecek bir yapı oluşur. Kasların travmalarına zarar görmelerine engel olmaya yarar. Fiziksel performansı artırarak fiziksel dayanıklılık sağlar. Çevikliği artırır daha iyi motor koordinasyon sağlar. Ortopedik yaralanmaların rehabilitasyonuna yarar. Vücudun postürünü korunmasında yardımcı olur. Egzersiz osteoporozu (Kemik Erimesi) azaltır. Kalp-damar sistemine fayda sağlar. Kalbe giden kan miktarı artar. Kalp iyi oksijenlenir ve beslenir. Kan akışını artırır. Bozulmuş glukoz toleransı olan kişilerde Tip2 diyabetin-şeker hastalığının ortaya çıkışını engelleyici rol oynar.` diye konuştu.


Süzer şu açıklamalarda bulundu: `Genellikle total vücut ağırlığı düzenli egzersizle birlikte azalır. Yağsız vücut ağırlığı değişmez. Vücut yağ oranı azalır. Glikojen depoları artar. Hızlı ve yavaş kasılan liflerin oranı değişmez. Kendine güven artar diğer kişilerle olumlu iletişim kurulur. Enerjinin artmasını iş yapma kapasitesini artırır. Yürüyüş, sabit bisiklet, su egzersizleri, yüzme dikkate alınmalıdır.`


Konferansın ardından Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca tarafından Dr. Aydın Ender Süzer`e teşekkür belgesi verildi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2851 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim