• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Çay kahve yerine su tüketin!

Çay kahve yerine su tüketin!
Özellikle şeker ve tansiyon hastalarının sıvı alımlarına dikkat etmesi gerektiği bildirildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Kırat, sıcak yaz aylarında özellikle şeker ve tansiyon hastalarının, sıvı alımları ...

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Kırat, sıcak yaz aylarında özellikle şeker ve tansiyon hastalarının, sıvı alımları ve beslenmelerine özen göstermeleri, bol su içmeleri gerektiğini söyledi.

Sıcak havalarda gerçekleşen sıvı kaybının; böbrek fonksiyonları bozukluğu, kan şekeri ve tansiyon yüksekliği, halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetlere neden olduğunu belirten Kırat, bu gibi durumlarda hastaların hekimlere müracaatının önemli olduğunu kaydetti.

Günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini ifade eden Dr. İlker Kırat, "Ancak, biz toplum olarak su içmeyi tercih etmiyoruz. Bunun yerine çay, kahve ya da benzeri sıvılar tüketiyoruz. Tüketilmesin demiyoruz ama belli ölçeklerde olmasında fayda var. Zaten suyun yerini hiçbir sıvı gıda almaz. Toplum olarak bir günde içtiğimiz su ortalama 1 litreyi bulmuyor. Yani 5 bardak bile su içmiyoruz. Böyle olunca böbrek fonksiyon kaybı gerçekleşebilir, üre ve kreatin değerleri yükselir, tansiyonu etkiler. Yazın çay ve kahve yerine özellikle su tüketilmeli." dedi.

Şeker hastalarının, yazın en çok tercih edilen ve şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerektiğine işaret eden Kırat, "Diyabetik hastalar yaz aylarının vazgeçilmezleri olan karpuz, kavun, kiraz, kayısı, incir, üzümden kaçınıp, şeker oranı düşük olan elma, armut, şeftali, ayva, vişne, kivi, erik, yenidünya gibi şeker oranı düşük meyveler ile bol miktarda sebze ağırlıklı beslenmeliler. Tansiyon hastaları da yine sıvı ağırlıklı beslenmeliler. Tuzdan ve hamurlu yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor." diye konuştu.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim