• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Cep'te sağlık devrimi

Cep'te sağlık devrimi
Kalp ve tansiyon hastalarını sürekli takip altında tutmak isteyen sağlık kurumlar, SIM kart takılan özel cihazlar kullanıyor.

Cep telefonunda devrim gibi sağlık çözümleri geliyor. Kalp ve tansiyon hastalarını sürekli takip altında tutmak isteyen sağlık kurumları, SIM kart takılan özel cihazlar kullanıyor. Cep'teki özel uygulamalar nabız ve diğer bilgileri alarak sağlık kuruluşlarındaki doktora bilgi veriyor

Bilinenin aksine cep telefonu ve SIM kartlar sağlık sorunlarını daha ortaya çıkmadan önlemek acil durumlarda yardım çağırmak için kullanılıyor. Cep telefonu operatörü, sağlık kurumu ve cihaz üreticilerinin üçlü işbirliği ile gündeme gelen mobil sağlık projeleri hızla yayılıyor. Barselona'da GSM Birliği tarafından düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress) tanıtılan çözümler arasında en ilgi çekici bölümü sağlık çözümleri oluşturuyordu.

EVDE BAKIM DAHA KOLAY
Mobil sağlık teknolojileri hastaların hastanede kalmadan günlük yaşam etkinliklerine katılması için kullanılıyor. ABD ve Avrupa'da yaşlanan kuşaklar için mobil sağlık projeleri yaygınlaşıyor. Qualcomm ve CSR gibi firmalar sağlık çözümlerinde özellikle akıllı telefonların özelliklerinden faydalanıyor. Akıllı telefonlara akıllı çipler aracılığıyla düşük enerjili bluetooth kablosuz teknolojileri ile bilgi veren çipler hastanın gündelik yaşamına devam ederken izlenmesini sağlıyor. CSR firmasının NECCasio ile birlikte geliştirdiği çözüm akıllı cep telefonu üzerinden hastanın temel bilgilerinin izlenmesini sağlıyor. Akıllı telefona indirilen uygulama ve kalbin üstüne veya kola bağlanan cihaz verileri topluyor. Bluetooth teknolojisi ile bilgileri cep telefonuna aktarıyor. Akıllı telefon bilgileri sağlık merkezine 3G bağlantısı ile bildirerek hastanın takibini sağlıyor. Özellikle kalp ve tansiyon hastaları bu şekilde günlük yaşamlarına devam edebiliyor. Sistemin uygulanması için cihaza destek verecek bir cep telefonu operatörünün ve sağlık kuruluşunun ortak çalışması gerekiyor.

Koldaki saatler sağlık habercisi
DÜŞÜK enerjili yeni bluetooth protokolü yakında tüm mobil cihazlar tarafından desteklenecek. Bu yeni bluetooth versiyonu daha küçük cihazların daha uzun süre kablosuz haberleşmesinde kullanılacağı için yeni iletişim cihazı sağlık için de kullanılacak. CSR tarafından üretilen çipler NEC Casio saatleri ve Android işletim sistemi kullanan telefonlar bir araya gelerek sistemin eksiksiz işlemesini sağlıyor.

Yaşlılara özel telefon acil yardım çağırıyor
ACİL yardım tuşu olan özel telefonlar bakıma muhtaç hastalar ve yaşlılar için özel olarak geliştirilen Emporia telefonlar büyük tuşları uzun pil ömürleri ile dikkat çekiyor. Üstelik telefon acil durum tuşuna basıldığında 5 ayrı numarayı arka arkaya arıyor. Emporia arkasında bulunan kırmızı SOS tuşu ile yardım çağırıyor. Bu telefonların Türkiye'de çalışabilmesi için operatörlerin bu konuda destek vermesi gerekecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim