• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Cerrahi Profesörü alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirdi

Cerrahi Profesörü alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirdi
Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu dün gece alerjik reaksiyon sonucu kalbinin durmasıyla hayatını kaybetti.

TRAKYA Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu, uzmanlık alanı olan ve bugüne kadar çok sayıda operasyonu gerçekleştirdiği bağırsak kanseri hastalığına yakalandı. Bir süre önce 3’ncü seviyede olduğu belirlenen kalın bağırsaktaki tümörün alınması için hastaneye yatan Prof.Dr. Hatipoğlu, ameliyat öncesindeki verilen ilaçlardan birinin alerjik reaksiyon göstermesi sonucu hayatını kaybetti. 

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu’a, bir süre önce kendi uzmanlık alanı olan bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Tedavi süreci başlayan Prof.Dr. Hatipoğlu, önceki gün ameliyat olmak için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. Çarşamba günü ameliyathaneye alınan evli ve 5 çocuk babası Prof.Dr. Hatipoğlu, narkoz öncesi verilen ilaçlardan birinin alerjik reaksiyon göstermesi sonucu ameliyathaneden yoğun bakım ünitesine alındı. 

Bir gün yoğun bakımda kalan Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu dün gece alerjik reaksiyon sonucu kalbinin durmasıyla hayatını kaybetti. 

Cenazesi İstanbul’dan görev yaptığı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu için Sabancı Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Prof. Dr. Ahmet Rahmi Hatipoğlu’nun cenazesi Eski Camii’ne getirildi. Cenazeye katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Prof.Dr. Hatipoğlu’nun kendi uzmanlık alanı olan bir hastalığın sonucu öldüğünü ifade ederek "Hocamız uzun yıllardır hastanemizde görev yapıyordu. Çevresine karşı çok yardımsever ve sevilen bir kişiydi. Kendi uzmanlık alanı olan hastalığa yakalandı. Bu konuda en iyi tedavi Çapa Tıp Fakültesi’nde olduğu için burada planlı bir ameliyat olacaktı. Kendisine alerjisi konusunda tüm testleri yapılmış, ameliyata başlamadan önce verilen ilaçlardan birine alerjik reaksiyon göstermesi sonucu yoğun bakıma alındı. Dün gecede hayatını kaybetti. Tüm testler yapılmıştı şu an net olarak hangi ilaç reaksiyon gösterdiğini bilmiyoruz. Ameliyat öncesinde bir çok ilaç yapılıyor. Her insana, her an her ilaç reaksiyon yapabilir. Acımız büyük sevenlerine yakınlarına başsağlığı diliyorum" 

CENAZEYE HASTALARI DA KATILDI 

Eski Camii’deki cenaze törenine daha önce bağırsak kanseri ameliyatını yaptığı eski hastalarının yanı sıra eşi, çocukları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından Prof.Dr. Hatipoğlu, yeni şehir mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2871 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim