• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Cerrahpaşa çöküyor acil bina aranıyor

Cerrahpaşa çöküyor acil bina aranıyor
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bazı binaları Marmaray metro projesi nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yeni yapılan iki bina dışındaki diğer binalar da ekonomik ömrünü tamamladığı için çökme tehlikesi taşıyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bazı binaları Marmaray metro projesi nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yeni yapılan iki bina dışındaki diğer binalar da ekonomik ömrünü tamamladığı için çökme tehlikesi taşıyor. Rektörlük, Cerrahpaşa’yı taşımak için hastane arıyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, tam10 ay önce çatırdamaya başladı... Önce, İSKİ’nin 22metre derinlikte yaptığı tünel çalışması nedeniyle,merkez laboratuvarı ve dermatoloji bölümlerinin bulunduğu E1 ve E2 bloklarında da derin çatlaklar oluştu ve bu bölümler kullanılamaz hale geldi. 17 Kasım’dan itibaren ise Tıbbi Onkoloji, Hematoloji/ Diyaliz Ünitesi, Çocuk Polikliniği, K.B.B Polikliniği ve kreş binasının kolonlarında ve zemininde derin çatlaklar oluştu ve bu binalar boşaltıldı. Bu çatlamaların iseMarmaray metro tünelinden sızan yeraltı su kaynaklarının oluşturduğu çukurların çökmesi sonucumeydana geldiği belirlendi. Yeraltı sularının boşalmasıyla oluşan çökmelerin, dahiliye ve cerrahi bölümlerinin olduğu binayı da etkilemesinden endişe ediliyor. Dahası, yapılan incemelerde, yeni iki bina dışında diğer tümbinaların da ekonomik ömrünü tamamladığı, korozyona uğradığı anlaşıldı. İşte bu vahimtablo üzerine rektörlük, Cerrahpaşa’yı taşımak için acil hastane arayışına geçti.

TOKİ YIKIP YERİNE YENİSİNİ YAPACAK

Göreve geldiği günden itibaren Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi’nin eskiyen binalarını yenilemek için çare arayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in, öncelikle Cerrahpaşa’daki binaları yıkıp yerlerine yenisini yapmak adına geçici bina arayışına girdiği öğrenildi. Türkiye geneline sağlık ve eğitimhizmeti veren iki tıp fakültesinin İkitelli’ye taşınacak söylentisi de Rektör Söylet döneminde son bulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla TOKİ tarafından yerinde yeniden inşa edilmesine karar verilmişti. İstanbul Üniversitesi’nin Küçükçekmece’deki arsası TOKİ’ye inşaat bedeli olarak verilecekti. Ancak inşaatın başlatılması için Cerrahpaşa’nın geçici olarak bina bulması gerekiyor.

SAMATYA’YI İSTİYORLAR

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in, yardımistemek için Başbakan’la görüştüğü, Başbakan’dan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitimve Araştırma Hastanesi’nin boşaltılıp kendilerine verilmesini rica ettiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’nın ise yılda 1 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti veren, 40 bin ameliyat yapılan hastanenin boşaltılıp İkitelli’deki hastanelerden birine taşınması yönündeki teklife sıcak bakmadığı öğrenildi. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı için örnek teşkil eden hastanelerin başında geliyor.

Temel bilimler binası korozyona uğradı

250 kadar öğretim üyesinin ders verdiği, 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerin ders gördüğü ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının bulunduğu temel bilimler binasında meydana gelen korozyon ise rapora dahi gerek bırakmadan ürkütücü bir görünüm sergiliyor. 17 Ağustos depreminden sonra binada güçlendirme çalışması yapılmak istenmiş ancak ruhsatsız olduğu gerekçesiyle güçlendirme yapılamamıştı. Cerrahpaşa’daki çatırdama dün de devam etti. Monoblok E-1 binasının Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde 2 ameliyathane boşaltıldı. 17 Kasım’da meydana gelen çatlaklar nedeniyle tahliye edilen ancak sonra ‘kullanılabilir’ raporu verilen, 200 çocuğun bulunduğu kreş de yeniden boşaltıldı...

GAZETE HABERTÜRK / ŞÜKRAN ÖZÇAKMAK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim