• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

CHP'den SGK'ya diyabet çağrısı

CHP'den SGK'ya diyabet çağrısı
Hamzaçebi, SGK'nın diyabet hastalarıyla ilgili tebliğini derhal kaldırmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 10 Ocak'ta yayımladığı diyabet hastalarıyla ilgili tebliğini derhal kaldırmasını isteyerek, ''2011 yılı diyabetle değil, diyabet hastalarıyla mücadele yılı olacak'' dedi.

Hamzaçebi, partisine mensup hekim milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Danıştay'ın iptal ettiği diyabet hastalarının tedavisiyle ilgili tebliğe değinerek, 10 Ocak'ta yayımlanan yeni tebliğin diyabet hastalarını tehlikeye attığını söyledi.

Tebliğe göre, hastaların diyabet çubuklarını kendi paralarıyla alacaklarını, daha sonra gerekli evrakları ve faturayı SGK'ya yollayacaklarını anlatan Hamzaçebi, bunun hastalar için son derece meşakkatli bir işlem olacağını belirtti.

AK Parti'nin getirdiğini iddia ettiği ''hekim seçimi, eczane seçimi...''nin tamamen ortadan kalktığını ileri süren Hamzaçebi, ''AKP iktidarına kadar ücretsiz olan muayene, bugün paralı hale gelmiştir'' diye konuştu.

SGK'nın diyabetli hastalarla ilgili tebliğinin derhal kaldırılmasını isteyen Hamzaçebi, ''Sağlık Bakanı 2011 yılını diyabetle mücadele yılı ilan etti ama 2011 yılı diyabetle değil, diyabetli hastalarla mücadele yılı olacak'' dedi.

Hekim kökenli milletvekilleri de diyabet hastalığının önemine değinerek, bu hastalıkla mücadele için tebliğin kaldırılması gerektiğini söylediler ve AK Parti'nin sağlık politikalarını eleştirdiler.

-KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ-

Hamzaçebi, basın toplantısında gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin Kayseri Büyükşehir belediyesine ilişkin bugün bazı gazetelerde yer alan haberleri hatırlatması üzerine Hamzaçebi, bu tür gelişmelerin kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesinde yaşanan olayların geçiştirilecek olaylar olmadığını belirten Hamzaçebi, ''Savcılık soruşturması engellenmiştir, örtbas edilmiştir. Dosya kapatılmıştır. Ortaya çıkan yeni gelişmeler bizi şaşırtmıyor. Bizi doğruluyor. Bundan sonra da her gün yeni belgeler ortaya çıkacaktır. Vatandaşlarımız bunları görecektir'' diye konuştu.

-2 PARTİLİ MECLİSİ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gazetede yer alan ''Evet, iki partili sistemi istiyorum'' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Hamzaçebi, iki partili sistemlerin başkanlık modelinde olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın gelecek dönem ''Cumhurbaşkanı seçileceği, sonra yarı başkanlık modeli daha sonra da başkanlık modeline geçileceği...'' görüşlerinin bir varsayım olduğunu ifade eden Hamzaçebi, ''2011 seçimlerinde AKP'nin parlamento çoğunluğunu elde etmesinin garanti olmadığını düşünüyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Vatandaşlarımız, AKP'nin Türkiye'yi taşımak istediği otoriter rejime hayır diyecektir. Demokrasinin olmadığı bir sisteme halkımız izin vermeyecektir'' dedi.

İki partili sistemin ve başkanlık modelinin ABD'de uygulandığını hatırlatan Hamzaçebi, bu ülkede eyalet sistemi bulunduğunu ve başkanın yetkilerini dengeleyen bir parlamenter sistem bulunduğunu anlattı. Türkiye'de eyalet sistemi bulunmadığına dikkati çeken Hamzaçebi, parlamenter sistemin güçlendirilmesi ve Cumhurbaşkanının yetkilerinin de sembolik düzeye indirilmesinin Türkiye için daha uygun olduğunu söyledi.

-DANIŞTAY VE YARGITAYIN DAİRE SAYISININ ARTIRILMASI-

Hamzaçebi, bir gazetecinin, ''Yargı ile ilgili tasarılar konusunda daha önce partilileriniz vatandaşların 'direnme hakkı doğar' demişti. Tasarılar bugün Adalet Komisyonunda görüşülüyor. Ne yapacaksınız?'' sorusunu yanıtlarken, 12 Eylül halk oylamasından sonra AK Parti'nin yargıya kendi damgasını vurmaya çalıştığını öne sürerek, ''CHP olarak, yargı ile ilgili tasarılara karşı vatandaşları demokratik bir şekilde görüşlerini ifade etmeye çağırıyoruz. vatandaşlar, korkmadan, çekinmeden, baskı altında kalmadan görüşlerini rahatlıkla ifade etmeliler'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim